Medovo-perníkové rezy s mascarpone čokoládovým krémom
Na silvestrovskú oslavu skvelé rezy s vôňou medu, perníku a vanilky v kombinácii s mascarpone a...
Chrumkavá gazdovská pizza z droždia/lievito madre
Výborná chuťovka, z cesto sa hodí aj na prípravu pizza štanglí. Z tohto množstva cesta...
Fusilli s hlivou a kuracím mäsom
Máte radi huby ? Ak áno, potom iste aj jednu z najzdravších : hlivu. Kombinácia...
Medovníčky na poslednú chvíľu
Tieto sa dajú upiecť 2 - 3 dni pred Vianocami. Sú mäkké po upečení.
Šveči - bravčové mäso na karí
Šveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove...
Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane
Jedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na ne je práve tento....
Nanukové rezy - bezlepkové
Vždy ma lákal tzv. nanukový rez - nemala som ten pravý recept - taký ako robievala...
Bulharská fazuľová polievka - bob čorba
Aj v Bulharsku sa varí viacej druhov fazuľovej polievky - z bielej i strakatej fazule , ...
Bublanina s čučoriedkami
Príprava tejto bublaniny je veľmi jednoduchá. Do misy nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok,...
Griotka (višne v rume)
V 1 litri červeného vareného vína roztopíme 1 kg cukru a necháme vychladnúť. Pridáme rum a...
Medovníková chalúpka
Recept je určený pre všetkých, ktorý hľadajú vianočnú inšpiráciu. Cesto je vhodné aj na klasické...
Hovädzie srdce na smotane
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.
Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.
Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....
Segedínsky guláš
Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...
Babkin prekladaný chlebík
Vymiesiť cesto a nechať vykysnuť. Miesiť by sa malo ručne aspoň 5-10 min čím dlhšie,...
Chrumkavé kuracie prsia
Tieto rezne su trochu ine od klasickych obalovanych v trojobale.
Dokonalé hranolky
Zeimiaky očistíme a nakrájame na hranolky 1x1 cm. Hranoky omývame pod studenou vodou približne 5 minút....
Hovädzie plátky na hubách Šráca z Košíc
Dostal som sa k nádherným 6 ks hovädzieho „Oko okrúhleho steak-u“. Dokonca za cenu pre „prdôcha“...
Otcov džuveč
Plním sľub, ktorý som dala nbertovi a to, že sem hodím asi jeho najväčšiu srdcovku...
Jablkové rezance s makom - raw
veľmi chutná náhrada klasických rezancov s makom, popritom oveľa zdravšia :)
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...
Tvarohové šišky
Pre fašiangové obdobie sú typické šišky, no a u nás taktiež nesmú chýbať. Tieto nie...
Vyprážaná sekaná
Toto jedlo si možno budú pamäť staršie generácie možno aj mladšie. Túto sekanú sme jedli, ...