Baklažánová nátierka

methi - fotkamethi, 12. septembra 2013
Baklažánová nátierka
Foto: methi

Suroviny

1 ks (alebo 5 ks baby baklažánov)
2 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ČL
podľa potreby troška




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na platky, osolime a nechame 30 minut vypotit, aby sme odstranili horkost. (nie vsetky baklazany su horke, zalezi ako su dozrete) Potom ich oplachneme pod tecucou vodou, osusime a nakrajame na "kocky".

    Baklažánová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    V panvici zohrejeme olej, 2 minutky restujeme cibulu a papriku.

    Baklažánová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nakrajany baklzana, mletu slaku papriku, cierne korenie, susenu bazalku a sol, premiesame...

    Baklažánová nátierka - obrázok 3
  4. 4

    ... podlejeme troskou vody, ktoru privedieme do varu. Ohen zmiernime a zakryte 10-15 minut dusime. Kontrolujte, ci sa voda uz vyvarila, aby vam to neprihorelo. Zmes vsak musi zostat bez tekutiny. Potom to vsetko nechame vychladnut.

    Baklažánová nátierka - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnute rozmixujeme (bez tekutiny) na hustu kasicku - natierku. Podavame s pecivom a nakrajanou cerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

caterina
Cerstvy celozrnny chlebik a k tomuto takato natierka, skvely start do noveho dna :)
eviana
Ďalšia skvelá inšpirácia na baklažány... tlieskam, mňam, isto vyskúšam :)
tedko
Vyskúšala som a pridala do toho ešte sojakrém výborné,ďakujem a pridaj ďaľšie takéto recepty................
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
dobry recept....urcie ho vyskusam!!!
anezocka11
Nedala som papriku, baklazan som len orestovala s cibulkou a robila som vsetko na masielku - no a na zaver som pridala petrzlenovu vnat .... ospravedlnujem sa za jemnu upravu tvojho receptu, ale toto co ja momentalne papam je skvele! A dakujem ti za inspiraciu :))
methi
Urcite to bolo dobre aj s tvojou upravou :)