Rýchle tvarohové pagáčiky fotorecept
Michal Prokop
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 13. júna 2021
majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 13. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu vypracujeme na tuhé cesto.
-
2
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé pagáčiky.
-
3
Pagáčiky ukladáme na plech, potrieme rozšľahanými žĺtkami a posypeme semienkami – sezamom, tekvicou, ľanom.
-
4
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov 12 minút s ventilátorom alebo 20 minút bez neho. Dĺžka pečenia vždy závisí od konkrétnej rúry a veľkosti pagáčikov.
tieto mám vyskúšané stokrát, sú veľmi chutné.
nie marienka netreba, ja ich robim uz roky a su jedny s mojich najoblubenejsich :-) vela zdaru pri peceni