Tvarohový koláč-DIA fotorecept

danculka - fotkadanculka, 16. mája 2011
Tvarohový koláč-DIA (fotorecept)
Foto: danculka
40 minút
príprava

Suroviny

4ks
100g
1dl
4dl
1ks
4-5pl
500g
2dl
podľa chuti 2 kvapky su 1 kocka cukru
2 celé
2pl




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie od tvarohu až po kakaový prášok vyšlaháme do hladkej masy...

    Tvarohový koláč-DIA (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka na piškótu si rozdelíme na bielky a žĺtky, bielky vyšlaháme na tuhý sneh,potom žĺtky so sorbitom vyšlaháme do peny a pridáme olej, mlieko a postupne múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva,primiešame zľahka sneh a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech...

    Tvarohový koláč-DIA (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do cukrárenského vrecka si dáme tvaroh a nastriekame ho na piškótu a dáme piecť ,pečieme pri 180 st C pomaličky a kontróľujeme špajdlou ,či je upečený...

    Tvarohový koláč-DIA (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    upečený koláčik vyzerá asi takto a je velmi chutný s kávou z mliekom aj ako raňajkový koláčik ku čajíku...

    Tvarohový koláč-DIA (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Danculka, tie žĺtky sa dajú normálne vymiešať so sladidlom ako s cukrom? Lebo ja mám základ na piškótu ( z dia receptov), 6 vajec, 150 g Sorbitolu, 150 g polohr. múky, a kypr. prášok, pričom sa najprv vyšľahajú bielka na sneh a do neho s apotom primiešavajú žĺtka. Tak som to mala aj vžité, že som ignorovala všetky recepty, ktoré začínali: vymiešame si žĺtka s cukrom.....,myslela som , že to sa nedá ( so sladidlom).
evanaaa
Ináč, myslím , že to je koláč s názvom: Prešívaná deka, ktorý tu je v nie dia verzii.
danculka
Ja aj normálnu piškótu niekedy robím ako píšeš,že najskôr vyšlahám sneh a potom postupne púšťam žĺtky,túto piškotu mám tiež z dia receptov od dietnej sestry,ktorá mám začiatočníkom prednášala o stravovaní diabetikov a tento recept tam bol tiež a pod týmto názvom
cica2
ďalší krásny koláčik z tvojích skvelých receptov!
remcula
Moc hezkéé!! To si ukládám a moc děkuji!! Jen bych se zeptala, jestli ta smetana na šlehání diabetikovi nevadí? nebo, když je to jednou za čas, tak nevadí? Díky moc za další recept do sbírky DIA.
danculka
remculka ,vadí aj múka vadí ,ale diabetik si nemôže dovoliť spapať aj tohoto koláčika veľa,hoci je sladený umelo...
evanaaa
Remcula, ja som si pár receptov pretvorila, skúšam miešať normál. múku s celozrnnou - ražnou, pšeničnou, špaldovou, aby to bolo priateľnejšie, robím menšie dávky ( menší koláč), a zjem najviac 1-2 kusy za deň, prípadne, ak to ide, dám zmraziť. Naposledy som tak robila Lístkový tvorohový krémeš. A ide tam málo smotany na celý koláč. Len horšie, že nepoznám sladivosť toho cukru ( ani cukor), musím potom odhadnúť.
ola111
@danculka ,ďakujem za recept,prišiel mi vhod,urobím ho mame na víkend,ale len z pol.dávky na malý plech,stáva sa,že si nevie niekedy
povedať dosť.
danculka
Sladidlo, CANDY S, je na prírodnej báze a 2kvapky sú ako 1 kocka cukru....
evanaaa
Dík, Danculka, ja mám nejaké tekuté, používam ho do varenie aj pečenia, bude stačiť. Candy s som nevidela, alebo možno aj, ale nevšimla.
tykadielko
Supríkový koláč,len je vhodný pre diabetikov s DM2...ja by som z neho mohla skutočne máličko-nakoľko som DM1....robievam ho mojej rodinke,ale s cukrom...a ja popri tom zajedám dia-sušienky....xixi :-)))))
ivy3
vyzera velmi dobre piskota je lahucka nadychana upeciem detom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia