Karamelové trubičky
Karamelové trubičky

Medovo-karamelové trubičky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. apríla 2018
Medovo-karamelové trubičky (fotorecept)
Foto: Olinecka

Kto tieto trubičky vyskúša, bude prekvapený, aká je to dobrota.

40-60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
100 g
4 ks
2 PL
1/2 ČL
Plnka:
300 g
1 bal.
300 ml
3-4 PL
 (na namáčanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku pridáme cukor, maslo, žĺtky, med, sódu bikarbónu.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na chladné miesto, tak na 1/2 hodiny.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odležané cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3mm a pomocou pohára vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolieska natáčame na kovové trubičky, ktoré sme vymastili maslom. Poukladáme na vymastený plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka: Maslo vymiešame mixérom do hladka. V mlieku uvaríme hustý karamelový puding, ktorý necháme vychladnúť a postupne pridávame do masla. Urobíme karamelový krém, ktorým plníme trubičky pomocou cukrárskeho vrecka.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Konce hotových trubičiek namáčame do čokoládovej polevy. Vychutnajte si medovu dobrotu.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Niečo sladké z môjho veľkonočného pečenia.

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A ešte niečo...

    Medovo-karamelové trubičky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (19.4.2018 17:26)

Ďakujem Haji,v komore som mal aj fľašu Captaina Morgana,a ten mi dodával silu,a trpezlivosť nad mojim dielom.
@Olinecka (19.4.2018 18:37)
Někdy dělá paskudu mouka, velikost vajíček, tuhost medu - prostě se může něco vyskytnout "jinak" než obvykle. A o tom krému - aj ten se musí koštovat!! - průběžně!! Někdy mám podobný problém a tak mohu z celého srdce doporučit u přípravy takových dobrot pískat!!
@Bembo já mít v komore prístupnú flašu, ani těsto bych neseskupila. haha Prostě jsi pašák!