Zelerové placky fotorecept
Foto: gordonko
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler (mal vyše 1 kg). Potom postrúhame 1/2 kg tvrdého syra - my sme použili eidam. Oddelíme si žĺtky od bielkov, ktoré vyšľaháme na tuhý sneh.
-
2
Postrúhaný zeler a syr dáme do väčšej misky, pridáme žĺtky, hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, poprášime troškou čierneho korenia, zalejeme 70 ml mlieka a primiešame 6 PL strúhanky.
-
3
Pridáme sneh z bielkov a masu poriadne premiešame. Na soľ som nezabudol, placky sú dosť slané od syra, kto chce, nech si štipku soli pridá.
-
4
Na rozpálenom oleji formujeme menšie placky, ktoré vysmážame z oboch strán.
-
5
A máme hotovo. Môžeme podávať samostatne alebo s pochúťkovou smotanou. DOBRÚ CHUŤ.
super , pekne si navarila ...... nikomu to nehovor ,ale aj ja varím ako Jánošík ,, OD BUKA DO BUKA ,, presne nedávam skoro nikdy .... dúfam že chutilo.
ĎAKUJEM za komentár ,zeler v plackách necítiť , skorej by som povedal ,že to chutí podobne ako vysmážaný syr ..... kedysi som ani ja zeler nemusel, v polievke to bola podla mňa zbytočnosť ,dnes si odkrojim plátok a chrúmem ho ako kaleráb
Ďakujem za zjednodušený receptík, presne takýto som hľadala, keďže času nie je nazvyš a keď nie je pre koho variť, nechcem tráviť čas pri varení dlhšie než musím. Okrem toho ma potešilo, že to ide aj bez strúhanky, lebo sa vyhýbam pšenici kvôli zníženiu váhy. D):)