Pizza s brokolicovým cestom bez múky

giussa - fotkagiussa, 23. marca 2014
Pizza s brokolicovým cestom bez múky
Foto: giussa

Hoci som tu už videla viacero spôsobov ako spraviť pizzu bez múky, brokolicovú som ešte nenašla. Najprv som vyskúšala karfiolovú, ale tá vôňa karfiolu mi skrátka k pizzi nesedela. Tak som skúsila vymeniť karfiol za brokolicu a výsledok ma veľmi príjemne prekvapil.

1 plech
porcia
15 minút
príprava
2x20 minút
na 180, 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1/2
125 g
4
1 čl
Plnka ľubovoľná:
300 g
1 strúčik
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z brokolice som odrezala hrubé stonky a vrchné kvety som uvarila na pare cca 10 min. Potom som ju rozmixovala na drobno a nechala trochu vychladnúť. Pridala som nahrubo nastrúhanú mozzarelu a tofu, vajíčka a soľ, zamiešala a rozprestrela na plech. Zapiekla som na 20 min na 180 stupnov.

    Pizza s brokolicovým cestom bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Na upečené cesto pridajte suroviny podľa chuti a zvyklostí, mnou použité som uviedla v surovinách a dajte dopiecť na 200 stupňov cca 20 min až kým syr nezhnedne.

    Pizza s brokolicovým cestom bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Po dopečení som potrela kraje olivovým olejom, do ktorého som prelisovala strúčik cesnaku. Odporúčam nejesť hneď upečené, tým že je v ceste syr, je lepšie pizzu nechať trochu schladnúť, aby syr stuhol.

Recept je zaradený do kategórií:
Pizza, Hlavné jedlá, Obed, Slané chuťovky, Večera, Zapekané, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu

tiginko
jedla som ju a môžem fakt odporúčať, je výborná. Určite si ju budem robiť často, lebo ja pizzu milujem a takto môžem v pohode dodržať moje nízkosacharidové stravovanie bez výčitiek svedomia... zakaždým inak obložené, už sa teším
andys
Ďakujem za skvelý recept, už aj pridávam do jarnej detoxikácie :) A do KK :)
mimit
Waaau, vyzera uzasne. Dlho mam chut na pizzu, ale kedze sme sa doma dali na zdravy zivotny styl, odolavala som. Zda sa, ze konecne recept pre mna, ktory vyskusam a nebudem mat az take vycitky! Dakujem a davam ti ****. A co sa nazvu tyka, podla mna je dobre zvoleny. Ved je v nom zahrnute ze nejde o klasicke cesto. Zasa niekto riesi malichernosti...
aleana
Na aky velky plech je tato davka? Rada by som tiez vyskusala...uz som robila karfiolovu aj cuketovu a obidve boli fajn,tak dufam ze ani tato ma nesklame...
havino
vdaka za pridanie linku @giussa , k tej karfiolovej, ja toto budem musieť vyskúšať, na pizzu mám slabosť, no ale, to nejde ani raz do týždňa a už to tu sledujem o náhradách, no len o chuti nemám ani predstavu poviem pravdu, ukladám si
giussa
@aleana nemam ho bohuzial cim odmerat, ale je to standartna velkost plechu, oznacuje sa tusim vyrazom "velky" :D
stoji urcite za ochutnanie @havino , dokonca aj moja mama, ktora pizzu miluje, z nej bola nadsena, ze mami :D
havino
že, že mami? jezus maria, nechcem byť netaktná, ale nie si ty @giussa mláďatko našej žabky? tu jedla pizzu, tam koláč jedla, odobrila, teraz mi to zaplo a došlo, dobré ráno stará mama, no má byť žabka na čo pyšná, takú šikovnú kuchárečku má, ja dvoch mládencov a takáto parťáčka s novodobými stravovacími záľubami mi veľmi chýba
caterina
@giussa dobre, ze si pripomenula. Ulozenu ju mam uz davno, ale v tom mnozstve receptov som aj zabudla. Spravim coskoro ;)
atulienka
brokolicovú som ešte nerobila, ale iste vyskúšam. vyzerá výborne a iste bude aj tak chutiť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha