Pražené mandle fotorecept
Foto: babkamt
Aj vy radi chrumkáte pražené mandle? Hodia sa k poháru dobrého vínka, piva.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mandle povaríme vo vriacej vode 4 - 5 minút.
-
2
Schladíme v studenej vode, ošúpeme.
-
3
Tu sú pripravené na opečenie.
-
4
Opečieme ich po častiach na troške oleja. Ja som ich opekala na trikrát. Kto chce slané, pridá trochu soli. Prebytočný tuk odsajeme papierovou servítkou.
Zdravím, tvoj komentár ma vyprovokoval. Práve som sa vrátila z obchodu s mandľami. Spravím podľa teba. Ja sa nebránim novým skúsenostiam:-)
Dnes vyskúšam vysmažiť, aby som mohla porovnať:-)
Koľko ľudí, toľko postupov na prípravu tejto maškrty.
Je dobré, že v komentároch si odovzdávame svoje spôsoby úpravy.
Plne s tebou súhlasím. Ak sú mandle na stole, načahujem k nim neustále ruku:-)
jasne,a este radim nevarit,iba sparit asi jedna minuta staci.ked varis,chut mandli ide do vody,ktoru vylejes.a praz ich uplne pomalicky,aby sa olej dal dalej pouzit.
Vonku robime skor takto na sucho, mandle maju dost svoho oleja v sebe.
Super, že sa podelíš o svoj spôsob prípravy.
Pozrela som si zaujímavé pridané video. Pani v nich madle opeká v soli, pred opekaním ich navlhčila slanou vodou. Ty máš tento postup odskúšaný. Nie sú mandle moc slané? Vyzerajú dobre. Posielam ti srdečný pozdrav:-)
Mnohí robíme mandle veľmi podobným spôsobom.