Pražené mandle
Pražené mandle

Pražené mandle fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 9. februára 2020
Pražené mandle (fotorecept)
Foto: babkamt

Aj vy radi chrumkáte pražené mandle? Hodia sa k poháru dobrého vínka, piva.

10 minút
príprava

Suroviny

200 g
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mandle povaríme vo vriacej vode 4 - 5 minút.

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Schladíme v studenej vode, ošúpeme.

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu sú pripravené na opečenie.

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme ich po častiach na troške oleja. Ja som ich opekala na trikrát. Kto chce slané, pridá trochu soli. Prebytočný tuk odsajeme papierovou servítkou.

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slané chuťovky, Oprážané

Diskusia k receptu

hombrero
podobne postupujeme aj my ale mandle prazime vo v oleji napriklad ako hranolky. Pri tomto postupe ich netreba obracat iba obcas zamiesat ale treba davat dobry pozor lebo sa rychlo moze spalit...
radox1
komplikovane,prazim pomalicky vo vysokej vrstve slnecnicoveho oleja aby plavali,potom scedim a olej pouzijem dalej .
hannes
U nás sa osvedčilo toto: Mandle spariť vriacou vodou, nechať 2-3 min. Potom šupky krásne zídu dole. Opatrne vysušiť kuchynský, papierom. Do misky dať tak 2 čajové lyžičky oleja, vsypať mandle a opatrne dobre premiešať. Rozpáliť panvicu a pražiť na sklokeramike na stupni 1 a pol až dva, občas premiešať. Keď majú farbu starého zlata odstaviť, vysypať na kuchynský papier, odsať zvyšky mastnoty a prípadne trocha posoliť.
agora
Resp., ošúpané mandle ešte vlhké dať na pečiaci papier na plech, premiesiť so soľou, ktorá sa potom na nich udrží a piecť v rúre bez oleja do zlatova. Sú výborné a nie sú mastné.
haji
Velmi potěšující recept, fota. Super dobrota, nadělala jsi mi chutě, milá @babkant. K posezení u vínka jsou slané mandličky jako stvořené.
babkamt
@hombrero (10.2.2020 06:15)

Zdravím, tvoj komentár ma vyprovokoval. Práve som sa vrátila z obchodu s mandľami. Spravím podľa teba. Ja sa nebránim novým skúsenostiam:-)
1x haji
babkamt
@haji (10.2.2020 15:17)

Plne s tebou súhlasím. Ak sú mandle na stole, načahujem k nim neustále ruku:-)
1x haji
radox1
@babkamt (11.2.2020 08:44)

jasne,a este radim nevarit,iba sparit asi jedna minuta staci.ked varis,chut mandli ide do vody,ktoru vylejes.a praz ich uplne pomalicky,aby sa olej dal dalej pouzit.
2010
Ja mam velmi rad tento klasicky sposob pripravy ( dobre spomienky z vinarni).
Vonku robime skor takto na sucho, mandle maju dost svoho oleja v sebe.




babkamt
@2010 (11.2.2020 13:48)
Pozrela som si zaujímavé pridané video. Pani v nich madle opeká v soli, pred opekaním ich navlhčila slanou vodou. Ty máš tento postup odskúšaný. Nie sú mandle moc slané? Vyzerajú dobre. Posielam ti srdečný pozdrav:-)
ivan14
hannes, asi takhle dělám mandle i já. Minimum oleje, míchám často, oheň mírný. Po dosažení žádané barvy posolím přímo na pánvi, zamíchám a nasypu na talíř, žádný olej není potřeba odsávat.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha