Pečené šišky plnené džemom fotorecept
Foto: luwinka
Aj pečené chutia, nemusia vždy byť smažené.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
1/2 kocky |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
300 ml vlažné |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
Plnka: | |
domáci |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme v malej nádobe, pridáme 1/2 čaj. lyžičky kryštálového cukru, medzi prsty múky a 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, maslo, žĺtky, kryštálový cukor, soľ, olej, pridáme vykysnutý kvások a dolejeme zbytok mlieka.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút odpočívať pod utierkou.
-
3
Cesto nám pekne vykyslo.
-
4
Na pomúčenej doske si cesto vyváľkame na plát hrubý asi tak 1cm. S pohárom začneme vykrajovať kolieska - šišky.
-
5
Zo zbytkov cesta môžeme urobiť pletenky. Necháme ešte nakysnúť aspoň 10 - 15 minút pod utierkou.
-
6
Na plech dáme pečiaci papier a poukladáme šišky, ktoré potrieme maslom a rumom. Trúbu vyhrejeme a pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút.
-
7
Keď sú upečené, tak ich potrieme maslom a rumom. Necháme ich vychladnúť a začneme ich plniť džemom. Do zdobiaceho vrecka dáme džem a ozdobnou trubičkou prepichneme každú šišku a plníme (tak ako je na obrázku).
-
8
Hotové posypeme práškovým cukrom.
-
9
Chutia výborne.
-
10
Tieto pletené som neplnila. Vyšlo mi všetkých 20 kusov.
prosím-v čom rozdiel-že toto pečené šišky
a iné rovnaké pečené buchty..
v názve..??
alebo dáka drobnosť-čo som si nevšimla..??
:-)
To platí pre nick Radost.
To je čistá pravda , čo si napísala áno je to tak . Poniektorí čakajú zázraky tak sa mi vidí . Tvoje šišky sú krásne , pekne nafotené paráda sa pozerať a o chuti nepochybujem -supéér !
coze?chut kupovanej sa nevyrovna..domacej?dobre citam ..vy ste asi spadla..z mesiaca..alebo neviete piect a neviete co je dobre..v zivote som nepocula aby kupovana buchta bola lepsia ako domaca...ach...kupovana..nikdy..cesto sa neda jest hnus...a napln..len bodka..suche hnusne...domaca je domaca to si zapametajte,...
Sú to pečené buchty. Akurát plnené až po upečení. Šišky sa robili vždy vyprážané.
Čo ty tu rady dávaš komu ? kto spadol z mesiaca ? čo si to dovoľuješ ,?? alebo píšeš že neviem piecť , čo si to dovoľuješ ,? !!! Si nejaká premúdrelá , daj sa dokopy a nekritizuj , keď to nevieš. !! Len tu moc nemachruj ktovie čo zješ a teraz sa tu ukazuješ .
Darina57 má podľa mňa pravdu. Domáce šišky aj iné pečivo pripravené správnou technológiou sa s obchodmi nedajú ani porovnať.
Tvoj recept nemusí byť zlý, ale ako buchty, nie ako šišky. A urážať sa zato naozaj netreba.
Este ze mame uja Googla, takze zdravsie ako zdravsie,
vyprazana bez lekvaru 190 kalorii
pecena bez lekvaru 160 kalorii,
asi si je zdravsie si dat vyprazanu...o jednu menej.
vďaka za podráždenú odpoveď
tak potom nechápem nadpis
šišky sú-vyprážané
buchty-pečené
či už to neplatí..??
nuž čo
nový svet..nový poriadok..nová cesta..aj v kulinárstve
veľa šťastia a úsmevu všetkým
Ano, z pohledu kalorií je to tak - radši o jednu meněj. Když je zažívání na štíru se smaženým, je varianta pečení o fous lepší postup.
@All tuk je nositelem chuti, o tom žádná. Tady je spíš rozpor o název. Recept je dobrý a poslouží těm, kteří sami nenajdou možnost šišky místo vyprážaní upéct. Ať už je k tomu vede cokoliv. Sto lidí, sto názorů, sto chutí. Určitě i toto těsto jde vypražit. O tom nepochybuji.
Ano, teď je doba nová a ubírá se, kde jen to jde. Co se obvykle smaží, může být upečeno. Výsledek nemusí s každým souznít. A tak je to nejenom s vyprážaním. Přeji všem hezký den, ať se nám všechno daří!
ked uz tykas..je vidiet co si zac..ty si mudra ..ja nie...len pisem pravdu..ja si to budem dovolovat..to je moja vec..pocujes??????ty tu machrujes...asi zjes dom az valova a tu ty machrujes...ty premudrala..osoba..radsej si daj dokopy..vychovanost..a uz nemam s takou osobou co pisat..nauc sa slusnosti..najprv..pocujes??????
Ten prvý odkaz nejde.
Do cesta som pridala ešte tvaroh.
Manžel klasické šišky veľmi nemusí, ale tieto mu chutili.