Foto: diabambulka
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
|
|
125 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
0,3 l,vlažné |
|
20 g |
|
1 ks, veľký |
|
50 g, na posypanie koláča |
|
|
|
Posýpka: | |
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
ROZMER PLECHU : 35 x 40 cm |
Postup
-
1
Do 1 dcli vlažbého mlieka pridáme 1 lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto a prikryjeme uterkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto dáme na vymastený plech a poukladáme naň slivky, posypeme cukrom, mletou škoricou a posýpkou. Pečieme 30 minút pri 160 stupňoch Celzia. Posýpka: Múku prmiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
- 2
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu