Čokoládová guľa s vanilkovou zmrzlinou a horúcimi malinami
Chcete sa osviežiť v horúcom lete? Vyskúšajte tajný recept Hotela Kaštieľ Mojmírovce.
Gaštanové tiramisu
Talianska klasika ozvláštnená gaštanovým pyré. Je to rýchlovka - najťažšie je to čakanie, kým sa...
Čokoládové cookies podľa Phoebe
Tieto cookies sú pripravené podľa populárneho televízneho seriálu Priatelia, kde ich piekla „uletená” Phoebe.
Muffinový motýľ
Muffiny su popularne kolaciky , ktorych je na Vareche uz neurekom. Tieto moje su odlisne tvarom. Ak...
Škvarkovo-višňový závin
Chuťovo veľmi zaujímavý závin. Snúbi sa v ňom slané a sladkotrpké zároveň. Je zaujímavý aj tým, ...
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Ľahký ryžový šalát
Tento recept som vymyslela sama a tak sa niekomu nemusí páčiť. Je na dlhý deň v...
Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami
Lahodný, krémový, unikátne chutný, plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je citrónový...
Kuracie stehná na saturejke
Mám rada bylinky, tak s nimi experimentujem, dnes to bola saturejka
Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...
Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...
Kuracie krídla v jahodovej marináde
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...
Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...
Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...
Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Crème caramel s jahodami a so sektom
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.