Baranie rohy s hrozienkami fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 6. septembra 2011
Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento recept mám od dcérky.Má rada vždy niečo nové v receptoch,čo sa dá považovať už za kúsok gurmánstva.Recept sa mi páčil už som ho Zobraziť celý popisTento recept mám od dcérky.Má rada vždy niečo nové v receptoch,čo sa dá považovať už za kúsok gurmánstva.Recept sa mi páčil už som ho robila a teraz ho ponúkam.

10/3dcl
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1500 g
6 dcl
120 g
1,5 lyžice
10 bobuliek
5 bobuliek
150 g
po 2 do dávky fľaše
Strúčiky prerezané na mesiačiky,po dva,tri do fľaše
2,5 litra
pol káv.lyžičky




Postup

  1. 1

    Baranie rohy umyjem odstránim vadné časti.Pripravím si cesnak,nakrájam ho na mesiačiky.Umyjem hrozienka.Nachystám malé čili papričky. Do čistých suchých fliaš na spodok nasypem, za lyžicu hrozienka,pridám 2-3 kúsky cesnaku a čili papričku.Uložím na to papriky.A zopakujem na vrchu paprík to, čo som naložila ako prvé na dno pohára.

    Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dám si prevariť ocot s vodou cukrom a koreninami.Letným nálevom zalejem poháre.Na zaliaty pohár dám pol kávovej lyžičky stolového oleja a zavíčkujem.

    Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baranie rohy dám sterilizovať na 30 minút,pri teplote 160 stupňov.Potom zaváraniny otočím a nechám iich dole hlavou,či poháre netečú.Tým je celé zaváranie ukončené.

    Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď začíname prvé poháre konzumovať,prvé z pohárov sa stratia hrozienka.Majú neopakovateľnú chuť.

    Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Tak,musí to byť dosť pikantné,baranie rohy sú štiplavé a k tomu chilly,to by bolo pre nášho tatka,ukladám,lebo toto som ešte nerobila,dík...
kata50
naozaj gurmánska kombinácia - sladkokyské, jemne pálivé a vôňa hrozna. Toto si určite uložím a príležitostne vyskúšam :-))
zdezda
jémine, toto musím vyskúšať, veľmi sa mi tento recept páči
akeber
tak tento recept si ukladám.....môj manžel....baranie rohy akokoľvek.....a takto som ešte nezavárala.....ďakujem :)
betty21
veľmi zvláštna kombinácia....už som zavárala baranie rohy, ale mám chuť skúsiť aspoň zo dva poháriky....:)))
tatranka
Ďakujem za komentáriky.Vidím,že akosi s obavou vnímate tento recept.Nebojte sa ho.Je to veľmi chutný a určite vyhovie aj gurmánom.
vierik
Zaujímavá kombinácia,hodná vyskúšania,tak vyskúšam musí to byť len dobré...ukladám KK.
medovnicek
vďaka za recept, už som počula, že do baraních rohov niekto pridáva hrozienka, ale nevedela som si to predstaviť, receptík odkladám
dajanca
Skutočne nezvyčajná a prekvapujúca kombinácia... no ale keď hovoríš, že chuť je neopakovateľná, spoľahnem sa a určite vyskúšam... :-)
krásne nafotený recept... si šikovná....
babi
Martuška, ty znovu prekvapuješ.Takúto kombináciu som ešte nepočula,ale verím, že je výborná. Teraz je vhodné obdobie , treba vyskúšať. Mám rada trochu pikantné, nie však moc. Takže ak budú baranie rohy štiplavé nemám dávať čili papričky?
tatranka
@babi presne tak Vierka.Tie čili papričky nahrádzajú pikantnosť,ktorá chýba mojim papričkám.neboli vôbec štiplavé.
@dajanca vyskúšaj.Najchutnejšie sú práve tie hrozienka.
@medovn íček dobre si počula že sa pridávajú hrozienka.
jerica
@tatranka tie baranie rohy čo neštípu sú kozie rohy , viem to od @sovka62 , máme ešte veľa papriky kozích aj baraních rohov , idem na Tvoj dobrý recept , je to celkom zaujímavé, miniem hrozienka čo mám v zásobe dobrá príležitosť .
elisticka
wau to keby videl muz musela by som to zavarit... krasny postup..
tatranka
@jerica zase som múdrejšia.Takže čo neštípu sú kozie rohy.A sú aj také väčšie a hrubšie.No poradila som si.Dala som tam tie čili papričky.Preto že v tom je tá sila,že prenikne tam tá štiplavá chuť.
@elistick á nie je s tým veľa práce a len pár flaštičiek urob manželovi.Uvidíš.že zožneš pochvalu.
babkamt
tatranka,v záhrade ma čakajú štipľavé baranie rohy.Asi som s nimi čakala na dáku inšpiráciu.A tá prišla.Zavarím podľa teba. Včera som zavárala lečo a varila som rajčinový pretlak,dnes som obrala asi poslednú fazuľku,dala som ju do mrazničky.Takže až zajtra budem zavárať.
tatranka
@babkamt rada by som ťa upozornila na to,že ja mám vraj nie baranie ale kozie rohy.Moje totiž neštípali.Vôbec som nevedela,že aj také niečo je.Napísala mi to do komentárika, @jerica. Preto som dávala tie čili papričky,aby to bolo pálivé.Také to má byť.No ty si ich tam nedávaj pokiaľ máš pravé,pálivé,baranie rohy.
Nerada by som bola,aby z pohára šľahali plamene. xixixi.
Len toľko.Ináč vidím,že si pracovitá a zaváraš jedno za druhým.Nech sa ti len darí.
vavan
superrecept štiplavé máme radi
gittka
ako vždy určite skvelý recept.ešte na mňa čakajú baranie rohy v záhrade,tak skúsim...teším sa na chuť hrozienok... @tatranka prekvapí vždy niečim originálnym...
jamalinka
pripájam sa a idem ešte čo zostali zavariť, určite budú výborné, iná chuť rozšíri môj repertoár receptov, ďakujem.
anene
Neviem či mám kozie, či baranie rohy ale ešte sú v záhrade, určite tieto zavarím podľa tohot receptu. Je to veľmi zaujímavé.
Ďakujem, ukladám do KK.
bozulka
@tatranka skúsila si môj recept - Moja malá chuťovka?/stále ešte neviem dať link a bolo to na začiatku keď som ešte nevedela dať fotky/. Hrozno zavarené s feferonkou?Ja sa vždy teším keď si niekto z oblohy vyberie hrozno dá do pusy, ten výraz je na nezaplatenie.Niekedy som trošku "zlomyselná"..Ja milujem tú sladkú pikantnú chuť. Urobím aj podľa teba,tiež to bude pikant !!!
tinca
@tatranka ďalší tvoj náramný nápad, viem si predstaviť tú chuť, hrozienka,ale aj hrozno so štipľavým idú k sebe :))
tinca
@tatranka ďalší tvoj náramný nápad, viem si predstaviť tú chuť, hrozienka,ale aj hrozno so štipľavým idú k sebe :))
tatranka
@bozulka až teraz som si pozrela tvoj recept s hroznom a feferónkami.Je to niečo podobné až na to ,že to moje , je už sušené hrozienko.A tá chuť a o ktorej hovoríš je príjemne prekvapujúca.
tatranka
@gittka ďakujem za tvoj príspevok,ktorým si moje kvality povýšila.Nech sa ti recept zapáči.Budem sa tešiť.
cica2
to by bolo niečo pre môjho manžela:) Krásne spracovaný recept a aj fotky, tak ako všetky tvoje receptíky!:))
manka1
Ahoj Tatranka - už keď som sa prihlásila zaujala ma tvoja prezývka. Medzitým si asi dvakrát zmenila foto. No ale ak takto teraz vyzeráš, tak klobúk dolu, minimálne o 10 rokov mladšia - naozaj ma to zaujalo - v dobrom. Nie je to k receptu, nechcem diskusiu, chcem len jednoducho pochváliť čo sa mi páči - a takto viem, že ti to príde na mail. Pozdravujem!
tatranka
@manka1 takže ťa zaujíma môj výzor? Nedivím sa,preto že asi nestárnem ale mladnem...))) však?No je to zásluhou hrou s fotografiou. Rada sa hrám s fotomontážami fotiek.A potom tu je výsledok.Dúfam aj ja sama,že sa nedopracujem do školských čias,to by už asi vzhľadom na môj vek,bolo moc. Takže aj to má svoje hranice.
manka1
to sa nedá povedať, že len výzor. Komentáre k receptom máš vždy kultivované a k veci. V minulosti si mala foto zrelej ženy, teraz je to skôr také mladistvejšie - také dievčenskejšie.
No a prečo nie, v školských laviciach je celkom fajn - neviem ako tebe, ale mne sa páčilo.
Jasné, že sme tam mali iné priority, iné skúsenosti, atď., atď.
Ak je to fotomontáž, tak aj tak klobúk dole, lebo túto parketu som ja ešte s počítačom nezvládla - teda pravdupovediac ani neskúšala, a teda nezvládla. Prajem krásny deň!
tatranka
@manka1 ďakujem,za odpoveď.Bola som na tvojej stránke a vyrozumela som,že máš problémy s celiakiou.Viem,že je to obmedzujúce,ale výborné recepty pre bezlepkovú dietu tu dáva @elisticka.Je to priateľka,ktorú som zverbovala na stránku varechy,aby pomhla práve takým varecháčom,ako si ty.Jej dcérka ma tieto problémy.Páči sa mi,že si to vzala tak,ako život beží a veľmi dobre sa s tým vyrovnala.Želám ti všetko dobré.Ja som ináč aj na facebooku a aj na Pokeci pod heslom avoppank.Píšem to preto,že si myslím,že toto je stránka o varení a tieto debaty tu nie sú košér.Pa.
kata50
@tatranka urobila som pred časom baranie rohy podľa tvojho receptu a dnes sme ich otvorili a vyskúšali. No čo ti budem hovoriť ( písať) to sa musí zažiť !!!! Sú V Y N I K A J Ú C E . Ďakujem za recept :-))
tatranka
@kata50 som veľmi rada,že si sa ozvala a že si spokojná so zaváraninou. Je to príjemná pikantná pochutina.Veľmi sa teším.
marcy
kde som ja bola ?!? ...na dovolenke :)...ale na budúce vyskúšam
jamalinka
pripájam sa aj ja veľmiiiiiiii chválim za vynikajúci rcp a tiež som ešte vlani vyskúšala, tak ako som písala hore. Tá skladba paprika+ hrozienka+cesnak je skutočne delikatesa. Odporúčam všetkým, ktorí majú môžu trošku pikantnejšie. Ja som si tento rok zasadila asi 15 koreňov a dnes idem robiť prvú várku. K tým kozím rohom je pravda, že nie sú píkantné, ale našla som medzi nimi aj štipľavé 1-2 korene(kupovala som semiačka v záhradkárstve) a predavačka ma upozornila, že neštípu, lebo sú kozie nie baranie. Tak som si ešte prikúpila plantu baraních rohov a idem ich pomiešať s tými neštiplavými. Pôvodne som si myslela, že ich urobím zvlášť, ale ako som sa dočítala to by asi nebolo ono. Ďakujem ešte raz za vynikajúci receptík.
tatranka
@jamalinka ,ani jeden rok sa moje zaváranie nezaobíde,dovolím si nazvať /túto závaraninu/ako delikatesu bez pár fľaštičiek.Je to chutná pochutina ku mäsku a studeno,alebo ku chutným údeninam.
Teší ma,že si s receptom spokojná.
oksimo
Sú skvelé, hrozienka sa lovia ako prvé :)
Ďakujem za super recept.
tatranka
@oksimo keď som u dcérky prvý krát jedla tieto baranie rohy,s trochou dešpektu som sa dívala na hrozienka pri tých baraních rohoch.
No po ochutnaní som teda pochopila,tento malý gurmánsky trik.
Teraz ich už roky takto zaváram a presne ako píšeš ty,prvé pomiznú chutné hrozienka,ktoré nám chutia takto v zaváranine všetkým.
Teším sa,že sa ti recept páči.
1x oksimo
juji
Chcem sa spýtať, ako sa dá sterilizovať na 160 stupňov. Zrejme len v rúre. Nestačí na 100 stupňoch niekoľko minút?
tatranka
Áno sterilizujem v trúbe. Baranie rohy musia trochu v tom horúcom náleve zmäknúť.Ináč by neboli chutné.Boli by tvrdé.
mariamka
skoda, ze som mala len tak malo, ale tesim sa na vysledok,, hlavne na tie hrozienka, ja som ich predhriala aj s rohami troska v naleve a potom zaliala, moment. odpocivaju,

tatranka
@mariamka zaváraninu máš krásnu.My sa vždy najviac tešíme na tie hrozienka.Už pomaly dávam viac hrozienok ako baraních rohov...
lenicka27
Baranie rohy robím podľa Vášho receptu a sú výborné. Ďakujem za recept :-)
tatranka
@Lenicka27 (27.8.2017 17:33)

Teším sa,že sa ti môj recept páči a pracuješ s ním.Ja mám ešte zo štyri poháriky z minulého roku,ale veru aj tento rok si ich pár zavarím.Tiež nám takto s hrozienkami veľmi chutia.No zistila som,že z roka na rok pridávam viac a viac hrozienok.Tie prvé vyjedáme.
luss44
budem zavárať ešte jednu dávku baraních rohov, tak ak nezabudnem, skúsim pár pohárov aj s hrozienkami, tie ma tam zaujali
mirci25
Keď som bola prvý krát ponúknutá, bola som skeptická ale mama ma presvedčila že je to pochúťka a mala pravdu. Mama to robí už roky a ja jej asistujem :-) akurát, že mi tie rohy plníme s kúskami cesnaku a hrozienkami, takže je to dosť piplačka ale stojí to za to! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia