Foto: margaretka28
Ked som čítala minule recept od @babina49 na kapustné rezance,pripomenula mi ich a mala som ich dnes v pláne,ale moja rodina si vyžiadala kapustníky.Tak Zobraziť celý popisKed som čítala minule recept od @babina49 na kapustné rezance,pripomenula mi ich a mala som ich dnes v pláne,ale moja rodina si vyžiadala kapustníky.Tak vám ich ponúkam,ako ich robím ja.
Postup
-
1
Kapustu najemno postrúhame.Mne pomohla moja ETA a použila som nástavec na orechy.
-
2
Prebytočnú "vodu" s kapusty vyžmýkame.Toľkoto jej bolo z polovice hlávky,strednej veľkosti.Ja som ju vypila,,je to zdravé .
-
3
Na panvicu dáme trochu masti,alebo oleja a kapustu za častého premiešavania usmažíme.
-
4
Ked je hotová,musí mať zlatistú farbu a byť mäkká.
-
5
Ochutíme cukrom a škoricou,množstvo každý podľa svojej chuti.
-
6
Postup na cesto nepíšem,je to to isté ako som robila buchty,ktoré som tu pridala.(také moje univerzálne ) hotové cesto som rozvaľkala,pokrájala na kolieska,na každé som dala trochu kapustnej plnky a zabalila.
-
7
Plech som vymastila stuhnutou masťou,ak nemáte použite margarín,nikdy nie olej,lebo sa nebudú dať rozťahovať,na oleji sa to šmýka.Buchtičky som preložila na plech a rukou roztlačila na osušik,pomastila som ich a popichala vidličkou.Nenechávam už podkysnúť,ale rovno do vyhriatej rúry.
-
8
Ešte nestihli ani vychladnúť a už mi jeden uchmatli.
popaprikujeme - mletou sladkou paprikou, kto má rád aj štiplavou alebo
pridá korenie...