Foto: bibia1
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Jablková plnka: | |
1,5 kg |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
3 sneh z 3-och bielkov |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 z citróna |
|
: | |
na vysypanie plechu |
|
na vytretie plechu |
|
Postup
-
1
Z prísad na cesto si rukami vymiesime hladké cesto,
-
2
môžme ho dať na pár minút do mrazničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
-
3
Cesto rozdelíme na polovice. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme plát a pomocou valčeka ho prenesieme na maslom vytretý a múkou vysypaný plech.
-
4
Pripravíme jabĺčkovú plnku. Jablká umyjeme, očistíme od jadrovníkov, znova umyjeme a nastrúhame na slížiky. Pridáme práškový cukor, škoricu a premiešame.
-
5
Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ku jabĺčkam.
-
6
Jabĺkovú plnku na hrubo navrstvíme na plát cesta.
-
7
Na to natrieme tvarohovú plnku: Tvaroh, žĺtok, cukor, citrónovú kôru, zlatý klas vymiešame.
-
8
Príde na rad druhá polovica cesta, ktorú vyvaľkáme tiež na plát a pomocou valčeka prenesieme na koláč. Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch 40-45 min.
-
9
Cesto, ako vidíte, nie je na celý plech, ale v rúre sa pekne roztečie a je z neho koláčik na celý veľký plech.
-
10
Kto chce si pocukruje, moja dcéra si to vyžiadala :), ja osobne by som ho už necukrovala.
-
11
Sladkú chuť :)
Bibianka veľmi rada pomáha v kuchyni, hlavne aby mala ruky čo najviac špinavé :), ale teraz krásne pomáhala, šľahala tvaroh aj bielka - ďakujeme za pochvalu
ďakujem za komentár