Rýchla bazová limonáda

majsterka - bez fotkymajsterka, 5. mája 2013

Takúto limonádu robievala moja mama, vždy sa rýchlo minula, v teplých dňoch je výborným osviežením.

Suroviny

20 ks
10 l
1 kg
4 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Čisté bazové kvety dám do nádoby s prevarenou,vychladnutou vodou,pridám citrónovú šťavu s dobre umytých citrónov/citróny po vytlačení šťavy pokrájam a tiež pridám do vody/. 100 g - 150g cukru odoberiem a urobím z neho karamel,šťava tak získa peknú žltkastú farbu.Ostatný cukor vsypem do nádoby s vodou a občas premiešam aby sa rozpustil.Citrónovú kyselinu pridávam podľa chuti.Nechám na chladnom mieste do druhého dňa ,precedím do fliaš a dobre vychladené podávam.Toto je limonáda na rýchlu spotrebu,nie je dobré ju dlho skladovať.

Diskusia k receptu

frezia68
Robievala som ju každý rok,keď kvitla baza a chodievali sme do záhrady pri lese,kde jej bolo nadostač.Kyselinu som nedávala,stačil citrón a veru osviežila :-)
zsuzsu
už bude kvitnúť každú chvíľu,akurát včera som pozerala,že už pár kvietkov aj kvitne :) spravím aj sirup,ten sa dá skladovať a parádne osvieži aj ked už limonádu nebude možné spraviť :)
tiginko
ja dávam 20 kvetov na 5l vody, s trochou kyseliny citrónovej a kolieskami citrónu nakladám, ale šťavu si pridávame až do pohárov pred konzumáciou vychladenej malinovky. A menej sladím... Veru aj u nás už pučí
tiginko
ach, zabudla som, že mackom treba všetko po lopate: malinovka=nesprávne limonáda, t.j. hotová ochutená voda, ktorá vzíde z uležania naložených bazových kvetov do vody s prísadami. Šťava=vytlačená šťava z čerstvých citrónov. Kapišto?
angast
čiže všetko vymočíš a citrón do pohárov pred použitím. A to si nemohla hneď povedať ??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia