
Ranné osvieženie - ovocný nápoj s čajom
Je to recept, ktorý si vždy rada spravím, vždy ma príjemne ochladí, najmä keď...

Ryža Alicantino
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície....

Nepečená jahodová stracciatella torta
Bez pečenia bude nachystaná veľmi rýchlo a potom už ju stačí len zachladiť....

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Jazmínová ryža s bazalkou a arašidmi
Jazmínová ryža je typ dlhozrnnej ryže s veľmi osobitou vôňou a chuťou, podobnou praženým orechom....

Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Palacinková torta s tromi plnkami
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Z cesta pečieme na panvici palacinky do zlatista z oboch...

Keksíky pre psíky a mačičky
Tento recept pre psíky a mačičky som našla no ale ja som si ho urobila podľa seba....

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Medovníkový adventný kalendár
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás...

Sušené slivky v olivovom oleji
Sušené slivky s cesnakom, čili, bazalkou, rozmarínom a klinčekmi, nakladané v olivovom oleji. Pochúťka k mäsu, šalátom, ku grilovačke....

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Chlebový dezert bez lepku s čokoládovým fondánom
Pripravte si dnes tento netradičný chlebový dezert bez lepku. Zero waste – alebo bezodpadové recepty my máme veľmi radi....

Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu....

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom
Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

Slané muffiny
Vajcia vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt, olej, múku s práškom do pečiva a premiešame...

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...