Rožky s vajíčkovo-šunkovou plnkou

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
Rožky s vajíčkovo-šunkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8-10
porcií
40 minút
príprava
12-15 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
100 g
100 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme na 45 x 25 cm veľký plát. Nare-žeme ho na trojuholníky s veľmi dlhými ramenami.

  2. 2

    Plnku pripravíme zo šunky a syra, ktoré nakrájame na malé kocky. Spojíme vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a oreganom. Plnku dochutíme bielym mletým korením.

  3. 3

    Pri plnení dávame 1 PL plnky na 1 trojuholník z lístkového cesta. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce prihneme do stredu. Rožteky potrieme žĺtkom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme odpočívať 15 minút. V horúcej rúre pri 220 stupňoch pečieme 12 – 15 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dala som si do KK, zídu sa aj ako chuťovky pre návštevu, nemusí byť vždy len sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia