Rožky s vajíčkovo-šunkovou plnkou
Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8-10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na 45 x 25 cm veľký plát. Nare-žeme ho na trojuholníky s veľmi dlhými ramenami.
- 2
Plnku pripravíme zo šunky a syra, ktoré nakrájame na malé kocky. Spojíme vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a oreganom. Plnku dochutíme bielym mletým korením.
- 3
Pri plnení dávame 1 PL plnky na 1 trojuholník z lístkového cesta. Zrolujeme do tvaru rožteka a konce prihneme do stredu. Rožteky potrieme žĺtkom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme odpočívať 15 minút. V horúcej rúre pri 220 stupňoch pečieme 12 – 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu