Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. marca 2024. Komerčný recept.

V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac. Zobraziť celý popisV období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac. V ceste aj na povrchu robia oriešky tiež príjemnú chuť.

12
porcií
20 (+ kysnutie) minút
príprava
35 minút
na 220/180 °C

Suroviny

300 g
200 ml
1/2 ks
2 PL
1 a 1/2 KL
1 KL
hrsť
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie a necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Do kuchynského robota dáme Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané orechy a premiešame. Necháme kysnúť 60 minút.

  3. 3

    Polovicu cesta rozotrieme do silikónovej formy na chlieb, posypeme nasekaným medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťou a rozotrieme druhú polovicu cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme olivovým olejom a posypeme orechmi.

  4. 4

    Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 220 °C. Chlieb vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia