Dusené rybie filé
Dusené rybie filé

Dusené filé na karí a zázvore fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 3. apríla 2024
Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept)
Foto: tejaja

Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle Zobraziť celý popisRybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 ks
2 strúčiky
1/2 KL mletý
1 KL
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mletý zázvor a miešame, kým cesnak nezavonia.

    Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, karí a trošička muškátového kvetu, jemne osolíme a chvíľku miešame. Podlejeme troškou vody a opäť premiešame.

    Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme filé, pričom časť paradajkovej zmesi uložíme zvrchu na filé. Podusíme asi 8 minút. Potom filé obrátime a podusíme zase 8 minút.

    Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu