Dusené filé na karí a zázvore fotorecept
Foto: tejaja
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle Zobraziť celý popisRybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mletý zázvor a miešame, kým cesnak nezavonia.
-
2
Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, karí a trošička muškátového kvetu, jemne osolíme a chvíľku miešame. Podlejeme troškou vody a opäť premiešame.
-
3
Vložíme filé, pričom časť paradajkovej zmesi uložíme zvrchu na filé. Podusíme asi 8 minút. Potom filé obrátime a podusíme zase 8 minút.
-
4
Podávame s ryžou.
Diskusia k receptu