Krevety, avokádo a grapefruit fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 10. mája 2015

Niečo z austrálskej kuchyne....vhodné ako predjedlo...

4
porcie

Suroviny

300 g nelúpané veľké
2 ks veľké zrelé
1 ks
1 ks
150 g
1 ks čerstvá
2 PL čerstvý nasekaný
1 ks
250 ml
400 ml
6 zrniek
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nálev: vodu, víno, bobkový list, dve štvrťky citrona, celé čierne korenie, trochu soli, prevaríme a necháme pomaly vrieť asi 10 min. Potom pridáme krevety a pomaly varíme asi 2 min./ nie dlho, lebo krevety budú tvrdé/scedíme a necháme pomaly vychladnúť...oni sa ešte pomaly dovaria...menším krevetkám stačí aj menej...

  2. 2

    Limetkovo kôprový krém: Cream fraiche, nasekaný kôpor, l lyžicu limetkovej štavy a l lyžicu na jemno nastrúhanej limetkovej kôry, spolu dobre zamiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Vchladnuté krevety očistíme, nakrájame na malé asi 1 cm kúsky, taktiež si nakrájame na malé kocky polku očisteného grapefruitu, polku očistenej a semienok zbavenej uhorky a pridáme toľko krému, aby sa nám na surovinách vytvoril ľahký povlak....

    Krevety, avokádo a grapefruit (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    avokádo si prekrojíme na polovicu, zbavíme kože a opatrne nakrájame na tenké plátky. Nakrájané avokádo potierame citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo.

    Krevety, avokádo a grapefruit (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto nakrájané avokádo si položíme na papier na pečenie alebo foliu, naplníme krevetovou plnkou a z ľahka opatrne za pomoci papiera zavinieme do rolky a necháme v chlade trochu stuhnúť.

    Krevety, avokádo a grapefruit (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stuhnuté rolky opatrne vybalíme, položíme na tanier, pridáme lyžicu limetkového krému, ozdobíme a servujeme podchladené.... Dobrú chuť

Diskusia k receptu

zolik
uvodna fotka je vydarena. taka japonska. tiez mam rada krevety s avokadom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia