Foto: tassiedevil
Niečo z austrálskej kuchyne....vhodné ako predjedlo...
porcie
Suroviny
300 g nelúpané veľké |
|
2 ks veľké zrelé |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 ks čerstvá |
|
2 PL čerstvý nasekaný |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
400 ml |
|
6 zrniek |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si nálev: vodu, víno, bobkový list, dve štvrťky citrona, celé čierne korenie, trochu soli, prevaríme a necháme pomaly vrieť asi 10 min. Potom pridáme krevety a pomaly varíme asi 2 min./ nie dlho, lebo krevety budú tvrdé/scedíme a necháme pomaly vychladnúť...oni sa ešte pomaly dovaria...menším krevetkám stačí aj menej...
- 2
Limetkovo kôprový krém: Cream fraiche, nasekaný kôpor, l lyžicu limetkovej štavy a l lyžicu na jemno nastrúhanej limetkovej kôry, spolu dobre zamiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Vchladnuté krevety očistíme, nakrájame na malé asi 1 cm kúsky, taktiež si nakrájame na malé kocky polku očisteného grapefruitu, polku očistenej a semienok zbavenej uhorky a pridáme toľko krému, aby sa nám na surovinách vytvoril ľahký povlak....
- 4
avokádo si prekrojíme na polovicu, zbavíme kože a opatrne nakrájame na tenké plátky. Nakrájané avokádo potierame citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo.
- 5
takto nakrájané avokádo si položíme na papier na pečenie alebo foliu, naplníme krevetovou plnkou a z ľahka opatrne za pomoci papiera zavinieme do rolky a necháme v chlade trochu stuhnúť.
- 6
Stuhnuté rolky opatrne vybalíme, položíme na tanier, pridáme lyžicu limetkového krému, ozdobíme a servujeme podchladené.... Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu