Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 12:31
Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou (fotorecept)
Foto: helena10

Chutný, vláčny koláč s jablkami. Veľmi jednoduché pečenie.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Kefírovo-jablkové cesto:
1 pohár (150 ml)
2 ks veľké
2 poháre
1 pohár
1 pohár
2 ks
1/4 KL
1 KL
1 bal.
2 - 3 PL mleté
Čoko-jogurtová poleva:
90 g
90 g
220 g (alebo Sabi)



Postup

  1. 1

    Recept je na hlboký plech 22 x 33 cm, použila som pohár o objeme 150 ml a metličku.

  2. 2

    V miske premiešam suché suroviny. Následne pridám všetky tekuté suroviny a poriadne vymiešam. Nakoniec pridám hrubšie nastrúhané ošúpané jablká a miešam vareškou na jablkové cesto, aby sa jablká nerozbili.

  3. 3

    Na hlboký plech 22x33 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie, rozotriem rovnomerne jablkové cesto. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.

  4. 4

    Po ochladení koláča na izbovú teplotu ho natriem na povrchu čokoládovo-jogurtovou polevou. Táto poleva nie je tvrdá ani po zatuhnutí.

    Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polevu si pripravím tak, že nad parným kúpeľom roztopím čokolády. Vymiešam poriadne do hladka. Pridám grécky biely jogurt a rýchlo vymiešam na jednoliatu polevu. Hneď rozotieram na celý povrch koláča.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný a pěkný receptík, o chuti nepochybuji!