Ostrá kuracinka a kukuričný krém

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
Ostrá kuracinka a kukuričný krém
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
1 konzerva
1 l (alebo zeleninový)
300 g
10 g
100 g
1 ks
5 g
100 g
1 ks
60 g




Postup

  1. 1

    V hrnci na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa opražená dozlata, pridáme hladkú múku a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme scedenú konzervu sladkej kukurice.

  2. 2

    Všetko povaríme 10 minút, pridáme smotanu a varíme ešte 5 minút. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme slnečnicový olej, na ktorom opražíme na drobné rezance nakrájané kuracie prsia, osolíme a pridáme nakrájanú čili papričku. Dáme dole z ohňa a poprášime mletou červenou paprikou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia