Ostrá kuracinka a kukuričný krém
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 12. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa opražená dozlata, pridáme hladkú múku a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme scedenú konzervu sladkej kukurice.
- 2
Všetko povaríme 10 minút, pridáme smotanu a varíme ešte 5 minút. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou.
- 3
Na panvici zohrejeme slnečnicový olej, na ktorom opražíme na drobné rezance nakrájané kuracie prsia, osolíme a pridáme nakrájanú čili papričku. Dáme dole z ohňa a poprášime mletou červenou paprikou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu