Ajo Blanco (biele gaspacho)

Tomáš Opletal
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 26. apríla 2022
Ajo Blanco (biele gaspacho)
Foto: kavickari.sk
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

50 g
1 ks väčšia
3 strúčiky
500 ml
30 g
30 ml
250 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.

  2. 2

    Potom pridáme približne na 1,5 cm x 1,5 cm veľké kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom tak, aby v ňom boli zemiaky ponorené. Na záver pridáme lupienky mandlí a všetko spolu uvaríme domäkka.

  3. 3

    Keď sú všetky ingrediencie mäkké, pridáme smotanu a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a môžeme servírovať. Pre lepšiu chuť môžeme Ajo Blanco dozdobiť plátkami mandlí, červeným hroznom, čerstvými bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.

Diskusia k receptu

chemik
Žádná zmínka o vychlazení ?! Gazpacho mám pocitově spojené s letními vedry, takhle mi to připadá jako běžný bramborový krém.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia