Ajo Blanco (biele gaspacho)
Tomáš Opletal
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 26. apríla 2022
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 26. apríla 2022
Foto: kavickari.sk
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
- 2
Potom pridáme približne na 1,5 cm x 1,5 cm veľké kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom tak, aby v ňom boli zemiaky ponorené. Na záver pridáme lupienky mandlí a všetko spolu uvaríme domäkka.
- 3
Keď sú všetky ingrediencie mäkké, pridáme smotanu a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a môžeme servírovať. Pre lepšiu chuť môžeme Ajo Blanco dozdobiť plátkami mandlí, červeným hroznom, čerstvými bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu