Hranolčeky s čerstvými bylinkami a cesnakovým dipom
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 30. decembra 2023
mesačník Varecha, 30. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
3 PL |
|
1 zväzok (čerstvá) |
|
3 vetvičky (čerstvý) |
|
1 zväzok (čerstvá) |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Dip: | |
200 g |
|
250 g |
|
4 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Nasypeme do misy so studenou vodou a prepláchneme, opakujeme ešte dvakrát, aby sme zemiaky zbavili škrobu.
- 2
Najemno nasekané bylinky zmiešame s olivovým olejom.
- 3
Dip: Ošúpaný cesnak nakrájame na jemné plátky a zmiešame s majonézou a s jogurtom. Pridáme mleté čierne korenie a dochutíme soľou.
- 4
Hranolčeky scedíme a presypeme na utierku, necháme oschnúť. Na panvici alebo vo fritéze rozpálime hrubšiu vrstvu oleja a hranolčeky v ňom dozlatista vypražíme. Ochutíme soľou a premiešame s bylinkami v oleji. Hranolčeky ihneď podávame s cesnakovým dipom.
Tiež hranolčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu