Hranolčeky
Hranolčeky

Hranolčeky s čerstvými bylinkami a cesnakovým dipom

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 30. decembra 2023
Hranolčeky s čerstvými bylinkami a cesnakovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 (+ odstátie) minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 PL
1 zväzok (čerstvá)
3 vetvičky (čerstvý)
1 zväzok (čerstvá)
Na vyprážanie:
Dip:
200 g
250 g
4 strúčiky
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Nasypeme do misy so studenou vodou a prepláchneme, opakujeme ešte dvakrát, aby sme zemiaky zbavili škrobu.

  2. 2

    Najemno nasekané bylinky zmiešame s olivovým olejom.

  3. 3

    Dip: Ošúpaný cesnak nakrájame na jemné plátky a zmiešame s majonézou a s jogurtom. Pridáme mleté čierne korenie a dochutíme soľou.

  4. 4

    Hranolčeky scedíme a presypeme na utierku, necháme oschnúť. Na panvici alebo vo fritéze rozpálime hrubšiu vrstvu oleja a hranolčeky v ňom dozlatista vypražíme. Ochutíme soľou a premiešame s bylinkami v oleji. Hranolčeky ihneď podávame s cesnakovým dipom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia