Horalky sú bez pochyby jedny z najobľúbenejších keksov všetkých čias. Milujú ich malí aj veľkí. Nasekané na kocky v cheesecaku dodávajú tomuto zákusku Zobraziť celý popisHoralky sú bez pochyby jedny z najobľúbenejších keksov všetkých čias. Milujú ich malí aj veľkí. Nasekané na kocky v cheesecaku dodávajú tomuto zákusku to malé "extra", čo vo vás zanechá sladký zážitok. Jednoducho "M-ňam!"
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 1 bal. (BeBe) |
|
| 3 ks |
|
| 90 g roztopené |
|
| Krém: | |
| 750 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| Poleva ganache: | |
| 100 ml |
|
| 100 g (50%) |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky a horalky rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
- 2
Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame na menšie kúsky nasekané horalky.
- 3
Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších cca 30 minút. Necháme v pootvorenej rúre úplne vychladnúť.
- 4
Poleva: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- 5
Vychladnutý cheesecake polejeme polevou ganache. Dáme (stále vo forme) stuhnúť do chladničky. Ozdobíme podľa chuti (horalky, jahody…)
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu