Cheesecake
Cheesecake

Horalkový cheesecake

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 10:58

Horalky sú bez pochyby jedny z najobľúbenejších keksov všetkých čias. Milujú ich malí aj veľkí. Nasekané na kocky v cheesecaku dodávajú tomuto zákusku Zobraziť celý popisHoralky sú bez pochyby jedny z najobľúbenejších keksov všetkých čias. Milujú ich malí aj veľkí. Nasekané na kocky v cheesecaku dodávajú tomuto zákusku to malé "extra", čo vo vás zanechá sladký zážitok. Jednoducho "M-ňam!"

12-16
porcií
30 minút
príprava
10+15+30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Korpus:
1 bal. (BeBe)
3 ks
90 g roztopené
Krém:
750 g
200 g
2 PL
2 ks
1 PL
2 ks
Poleva ganache:
100 ml
100 g (50%)



Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky a horalky rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.

  2. 2

    Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame na menšie kúsky nasekané horalky.

  3. 3

    Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších cca 30 minút. Necháme v pootvorenej rúre úplne vychladnúť.

  4. 4

    Poleva: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.

  5. 5

    Vychladnutý cheesecake polejeme polevou ganache. Dáme (stále vo forme) stuhnúť do chladničky. Ozdobíme podľa chuti (horalky, jahody…)

    Horalkový cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu