Bezlepkové medovníky
Bezlepkové medovníky

Perníčky bez lepku s čokoládovou polevou

novalim - fotkanovalim, včera 18:30. Komerčný recept.
Perníčky bez lepku s čokoládovou polevou
Foto: novalim

Dnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové cesto. Len vyvaľkáte, povykrajujete a Zobraziť celý popisDnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové cesto. Len vyvaľkáte, povykrajujete a pečiete. Ozdobiť môžete čokoládovou alebo bielkovou polevou. Poďte si napiecť jednoducho a rýchlo s Novalimom.
Zdroj: www.novalim.sk

35-40
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
200 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Chladené medové cesto Novalim necháme asi hodinu pri izbovej teplote povoliť. Potom ho na pracovnej doske premiesime, kým začne byť tvárne. Dosku pomúčime bezgluténovou múkou a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Z cesta vykrajujeme tvary (ideálne s otvorom v strede) a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Perníčky bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút. Po dopečení ich necháme na mriežke vychladnúť.

  3. 3

    Horkú čokoládu s tukom dáme do kastrólika a nad parou ich roztopíme. Riadne premiešame a do tejto polevy namáčame perníčky. Necháme ich na mriežke, aby prebytočná poleva stiekla. Potom ich ešte dozdobíme roztopenou bielou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia