Perníčky bez lepku s čokoládovou polevou
Foto: novalim
Dnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové
cesto. Len vyvaľkáte, povykrajujete a Zobraziť celý popisDnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové
cesto. Len vyvaľkáte, povykrajujete a pečiete. Ozdobiť môžete čokoládovou alebo bielkovou polevou. Poďte si napiecť
jednoducho a rýchlo s Novalimom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Chladené medové cesto Novalim necháme asi hodinu pri izbovej teplote povoliť. Potom ho na pracovnej doske premiesime, kým začne byť tvárne. Dosku pomúčime bezgluténovou múkou a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Z cesta vykrajujeme tvary (ideálne s otvorom v strede) a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Perníčky bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút. Po dopečení ich necháme na mriežke vychladnúť.
- 3
Horkú čokoládu s tukom dáme do kastrólika a nad parou ich roztopíme. Riadne premiešame a do tejto polevy namáčame perníčky. Necháme ich na mriežke, aby prebytočná poleva stiekla. Potom ich ešte dozdobíme roztopenou bielou čokoládou.
Tiež bezlepkové medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu