Marcipánové taštičky s krokantovou posýpkou

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 17. septembra 2014
Marcipánové taštičky s krokantovou posýpkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g uvarené ošúpané
350 g
2 ks
100 g
200 g
100 g nahrubo nasekané
150 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, jedno vajce a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 4 mm hrubý plát. Nakrájame z neho obdĺžniky.

  2. 2

    Do každého obdĺžnika dáme kúsok marcipánu a polovicu vykôstkovanej slivky. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, preložíme a pritlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode 8 – 10 minút.

  3. 3

    Krokant: Cukor na panvici necháme zhnednúť, pridáme doň orechy a karamel vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Po vychladnutí polámeme na malé kúsky.

  4. 4

    Taštičky vyberieme z vody, položíme na tanier, prelejeme maslom a posypeme krokantom .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia