Marcipánové taštičky s krokantovou posýpkou
Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 17. septembra 2014
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 17. septembra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, soľ, jedno vajce a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 4 mm hrubý plát. Nakrájame z neho obdĺžniky.
-
2
Do každého obdĺžnika dáme kúsok marcipánu a polovicu vykôstkovanej slivky. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, preložíme a pritlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode 8 – 10 minút.
-
3
Krokant: Cukor na panvici necháme zhnednúť, pridáme doň orechy a karamel vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Po vychladnutí polámeme na malé kúsky.
-
4
Taštičky vyberieme z vody, položíme na tanier, prelejeme maslom a posypeme krokantom .
Diskusia k receptu