Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :
15-20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Uhorky umyjeme a naložíme do pohara na dno dáme viničny list,štiplavú papriku/zaleží od toho kto akú štiplavú chuť má rád/2-3ks.Pridáme kôpor aj s kvetom.Na vrch dáme kúsok suchého chleba/môže byť pätka/.
- 2
Spravíme nálev: Do hrnca dáme 1,75l vody,0,25l octu,pol balíčku Zelko,pár zrniek celé korenie,sezamové semienko,cca 10ks klinček,PL cukor,trochu vegety.
- 3
Varíme cca 10 minút a vriacim nálevom zalejeme uhorky. Prikryjeme tanierikom a necháme stáť 24-hodín.Potom vybereme chlieb/keby bol dlhšie,začnu uhorky kvasiť/.Uhorky sú po tomto čase konzumné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladám