24-hodinové uhorky

oto - bez fotkyoto, 20. júla 2013

Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :

15-20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

1,5 kg
1/2 balenia
0,25 l
1 ks
1-2 ks aj kvet
1 PL
10-20 zrniek
10 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Uhorky umyjeme a naložíme do pohara na dno dáme viničny list,štiplavú papriku/zaleží od toho kto akú štiplavú chuť má rád/2-3ks.Pridáme kôpor aj s kvetom.Na vrch dáme kúsok suchého chleba/môže byť pätka/.

  2. 2

    Spravíme nálev: Do hrnca dáme 1,75l vody,0,25l octu,pol balíčku Zelko,pár zrniek celé korenie,sezamové semienko,cca 10ks klinček,PL cukor,trochu vegety.

  3. 3

    Varíme cca 10 minút a vriacim nálevom zalejeme uhorky. Prikryjeme tanierikom a necháme stáť 24-hodín.Potom vybereme chlieb/keby bol dlhšie,začnu uhorky kvasiť/.Uhorky sú po tomto čase konzumné.

Diskusia k receptu

sonulienka
Robím kvašáky ale inak Tvoj recept si ukladám vyskúšam.Vítam Ťa na "VARECHE".
safran
je rýchla doba... rýchly recept sa zíde :-)
ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia