Čokoládové rezy
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (min. 70 % kakaa) |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým extraktom. Pridajte roztopené maslo a mlieko a premiešajte. Spojte suché a mokré ingrediencie a dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- 2
Nalejte cesto do formy (približne 20x30 cm), ktorú si vyložte papierom na pečenie, a pečte 20–25 minút na 180 °C. Skúška špáradlom - po zapichnutí do cesta vyjde čisté. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
- 3
V hrnci na miernom ohni zohrievajte smotanu, kým sa nezačne jemne variť. Rozlámte čokoládu a pridajte ju do smotany, potom pomaly miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Pridajte maslo a miešajte, kým sa nezapracuje. Nechajte trochu vychladnúť, aby poleva nie úplne stuhla, ale bola ešte tekutá. Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnuté cesto. Zákusok nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne niekoľko hodín alebo cez noc.
- 4
Nakrájajte na menšie rezy a podávajte.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu