Túto bublaninu som vymyslela ja podľa mojich chutí. Je rýchla a výborná.
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka kryštálový |
|
1/2 hrnčeka neutrálnej chuti |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
4 ks na plátky |
|
3 ks na kolieska |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Suroviny musia byť vlažné, nie studené. Podľa možnosti použiť morskú soľ, vanilkový cukor, nie vanilínový, mlieko plnotučné, nie polotučné, ani trvanlivé, vajcia domáce, nie kupované, olej nejakej neutrálnej chuti napr. z hroznových jadierok. Ja používam prášok do pečiva bio, lebo mi neškodí. Kardamón dostať v bio obchode aj tú škoricu. Cejlónska je sladká a oveľa chutnejšia ako čínska náhražka predávaná bežne.
- 2
Takže najprv zmiešame vajcia s cukrom, soľou, škoricou a kardamónom. Potom pridáme olej, zasa zamiešame, potom mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko vylejeme na vysypaný hlboký plech, navrch naukladáme jablká na tenké plátky, podľa možnosti bio lebo tie z obchodu nemajú chuť, na to banány na kolieska, a nakoniec mandlové lupienky. Ak je cesto husté, treba lupienky zatlačiť do cesta rukami aby neprihoreli. Pečieme na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu