Exotická bublanina

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 21. februára 2016

Túto bublaninu som vymyslela ja podľa mojich chutí. Je rýchla a výborná.

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 hrnčeka kryštálový
1/2 hrnčeka neutrálnej chuti
1 hrnček
2 ks
1 bal.
 štipka
1/2 bal.
4 ks na plátky
3 ks na kolieska
1 ČL
1 ČL
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny musia byť vlažné, nie studené. Podľa možnosti použiť morskú soľ, vanilkový cukor, nie vanilínový, mlieko plnotučné, nie polotučné, ani trvanlivé, vajcia domáce, nie kupované, olej nejakej neutrálnej chuti napr. z hroznových jadierok. Ja používam prášok do pečiva bio, lebo mi neškodí. Kardamón dostať v bio obchode aj tú škoricu. Cejlónska je sladká a oveľa chutnejšia ako čínska náhražka predávaná bežne.

  2. 2

    Takže najprv zmiešame vajcia s cukrom, soľou, škoricou a kardamónom. Potom pridáme olej, zasa zamiešame, potom mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko vylejeme na vysypaný hlboký plech, navrch naukladáme jablká na tenké plátky, podľa možnosti bio lebo tie z obchodu nemajú chuť, na to banány na kolieska, a nakoniec mandlové lupienky. Ak je cesto husté, treba lupienky zatlačiť do cesta rukami aby neprihoreli. Pečieme na 180 C.

Diskusia k receptu