Túto bublaninu som vymyslela ja podľa mojich chutí. Je rýchla a výborná.
Suroviny
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka kryštálový | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka neutrálnej chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks na plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks na kolieska | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny musia byť vlažné, nie studené. Podľa možnosti použiť morskú soľ, vanilkový cukor, nie vanilínový, mlieko plnotučné, nie polotučné, ani trvanlivé, vajcia domáce, nie kupované, olej nejakej neutrálnej chuti napr. z hroznových jadierok. Ja používam prášok do pečiva bio, lebo mi neškodí. Kardamón dostať v bio obchode aj tú škoricu. Cejlónska je sladká a oveľa chutnejšia ako čínska náhražka predávaná bežne.
- 2
 Takže najprv zmiešame vajcia s cukrom, soľou, škoricou a kardamónom. Potom pridáme olej, zasa zamiešame, potom mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko vylejeme na vysypaný hlboký plech, navrch naukladáme jablká na tenké plátky, podľa možnosti bio lebo tie z obchodu nemajú chuť, na to banány na kolieska, a nakoniec mandlové lupienky. Ak je cesto husté, treba lupienky zatlačiť do cesta rukami aby neprihoreli. Pečieme na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu