Zapečené bylinkové vajíčka

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1-2 PL
80 g
8 PL
1-2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešame. Touto zmesou naplníme bielky a poukladáme ich do zapekacej misy.

  2. 2

    Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustíme na slabom plameni a vmiešame doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dáme kl tejto zmesi. Zapečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia asi 10 minút.

  3. 3

    Podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvo opečenými hriankami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Vymazať
Takto sme to robili este za sociku, ale namiesto byliniek sme davali petrzlenovu vnat, vajicka potom obalili v trojobale a vyprazili. Jedli sme ich so zemiakovym pyre. Mnam. To tvoje moze byt tiez dobrota.

Pridaj komentár k receptu: