Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 16. mája 2016

Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite bude chutiť aj vám.

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
5 strúčikov
1 PL
1 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1/2 ČL
2 ks
1 PL
2 dcl
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti orestujete mrkvu nastrúhanú nahrubo až pustí farbu a cesnak na plátky. Pridáte mäso, koreniny, podlejete vodou tak aby mäso bolo potopené a dusíte na najmenšom plameni. Keď je mäso udusené, vlejete do toho zátrepku z múky (ja používam celozrnnú), vody, smotany a necháte krátko prevrieť. Príloha ako tradične varená cestovina - kolienka (ja opäť celozrnné) + pohár vína na dobré strávenie mäsa.

  2. 2

    PS. keď použijete čerstvý rozmarín, bude jedlo ešte lepšie.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu