Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou

sisa212 - bez fotkysisa212, 21. apríla 2016

Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení improvizovať, a preto si veľmi rada vymýšľam nové recepty. Zobraziť celý popisKeďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení improvizovať, a preto si veľmi rada vymýšľam nové recepty. Do tejto kategórie patrí aj nasledujúci recept, dúfam, že sa Vám podarí a bude Vám chutiť :)

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1
4 - 5 strúčikov
4 - 5 ks
80 g (alebo iný plesňový syr)
2 dl
250 g
400 g
 (na posypanie)
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si špagety v osolenej vode. Po uvarení si ponecháme cca 3 dl z tejto vody, pretože ju neskôr budeme pridávať do omáčky.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme cibuľu, postupne pridáme 1 cesnak a shitake hríby, mletú červenú papriku a chilli pastu alebo ľubovoľnú štipľavú prísadu. Ja mám doma podomácky urobenú chilli pastu, ktorá štípe až extrémne :) Každý podľa toho, ako obľubuje štiplavé jedlá :)

  3. 3

    Podlejeme bielym vínom, pridáme na kúsky nakrájanú nivu a necháme ju roztopiť. Pridáme zeleninový bujón, čierne korenie a ďaľšie 3 strúčiky cesnaku, ktoré nám ostali.

  4. 4

    Pridáme špenát, ktorý sa mi medzitým rozmrazil a následne prilejeme vodu zo špagiet, ktorú sme si odložili bokom. Necháme prejsť varom, zahustíme. Pridáme vegetu podľa chuti.

  5. 5

    Akonáhle je špenát mäkký a chutí nám, čo sme si uvarili, môžeme servírovať :) Na vrch ešte postrúhame syr.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia