Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení improvizovať, a preto si veľmi rada vymýšľam nové recepty. Zobraziť celý popisKeďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení improvizovať, a preto si veľmi rada vymýšľam nové recepty. Do tejto kategórie patrí aj nasledujúci recept, dúfam, že sa Vám podarí a bude Vám chutiť :)
porcie
príprava
Suroviny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
1 |
|
4 - 5 strúčikov |
|
4 - 5 ks |
|
80 g (alebo iný plesňový syr) |
|
2 dl |
|
250 g |
|
400 g |
|
(na posypanie) |
|
(na zahustenie) |
|
Postup
-
1
Uvaríme si špagety v osolenej vode. Po uvarení si ponecháme cca 3 dl z tejto vody, pretože ju neskôr budeme pridávať do omáčky.
- 2
Na olivovom oleji opražíme cibuľu, postupne pridáme 1 cesnak a shitake hríby, mletú červenú papriku a chilli pastu alebo ľubovoľnú štipľavú prísadu. Ja mám doma podomácky urobenú chilli pastu, ktorá štípe až extrémne :) Každý podľa toho, ako obľubuje štiplavé jedlá :)
- 3
Podlejeme bielym vínom, pridáme na kúsky nakrájanú nivu a necháme ju roztopiť. Pridáme zeleninový bujón, čierne korenie a ďaľšie 3 strúčiky cesnaku, ktoré nám ostali.
- 4
Pridáme špenát, ktorý sa mi medzitým rozmrazil a následne prilejeme vodu zo špagiet, ktorú sme si odložili bokom. Necháme prejsť varom, zahustíme. Pridáme vegetu podľa chuti.
- 5
Akonáhle je špenát mäkký a chutí nám, čo sme si uvarili, môžeme servírovať :) Na vrch ešte postrúhame syr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu