Recepty (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Pečeňové špecle do polievky

Polievky

Praktické nočky/špecle ako závarka do polievok. Robievam ich vo väčšom množstve a naporcované zamrazujem.

prazdny

Králik s citrónom a parmezánom

Hlavné jedlá

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

prazdny

Mäsové cigánske guľky

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na panvici spolu s nakrájanou cibuľou a slaninou...

prazdny

Tekvicové muffiny

Dezerty

Jednoduché muffiny z tekvice hokkaido.

prazdny

Orechovo-jablkový koláč

Koláče

Jablkový koláč je vylepšený orechmi. Chutí fajnovo, je mäkký a šťavnatý. Recept je jednoduchý...

prazdny

Rascový koláčik

Koláče

Jednoduchý a veľmi chutný rascový koláčik si pripravíte z pár surovín, ktoré má asi každý z...

prazdny

Reďkovkový šalát s kôprom a makom

Bezmäsité jedlá

Keď som čítala tento krásny recept v časopise obchodu Albert, okamžite ma zaujal. Robím šaláty rôzne, milujem zeleninu, ale kombináciu reďkoviek a maku som ešte neskúšala....

prazdny

Japonská polievka zosui

Večera

Japonský recept na polievku zo zvyškov....

prazdny

Jablkovo-marhuľové pyré

Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

prazdny

Goody Foody Red burger s tekvicou hokkaido a varenou kukuricou

Bezmäsité jedlá

Goody Foody Red burger s pečenou tekvicou hokkaido a varenou kukuricou

prazdny

Vtláčané medovníky

Dezerty

Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda....

prazdny

Guľôčky s karamelovými vločkami a tekvicovými semienkami

Dezerty

Karamelové ovsené vločky robia v týchto nepečených guľôčkach zázraky.

prazdny

Veľkonočné cviklové vajíčka

Bezmäsité jedlá

Varené vajíčka na Veľkú noc? Áno a krásne farebné.

prazdny

Cviklové gazpacho

Bezmäsité jedlá

Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

prazdny

Jablkovo-rumový chlebíček

Koláče

Je to veľmi osviežujúci a chutný koláčik, môj favorit na rodinné oslavy. Nespomínam odkiaľ mám...

prazdny

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom

Hlavné jedlá

Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

prazdny

Mandľovo-orechový koláčik bez múky

Koláče

Ku dnešnej kávičke taký na rýchlo koláčik bez múky.

prazdny

Tapiokový dezert s longanom a mangom

Dezerty

Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje...

prazdny

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom

Hlavné jedlá

Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....

prazdny

Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate

Prílohy

Rozhodli sme sa zužitkovať mrkvovú a petržlenovú vňať, ktoré sú bohaté na vitamíny, preto sme...

prazdny

Čokoládové flameri

Dezerty

Tento recept som našla v jednej knihe, vyzerá velmi lahodne a nielen vyzerá lahodne ale tak...

prazdny

Vianočný jablčný pohár

Koláče

Pre malych i velkych

prazdny

Kuracie mäso v mandľovej košieľke

Kuracie mäso

tento mán od mojej tety a krstnej.

prazdny

Lieskovcové keksíky

Dezerty

Múku preosejeme, pridáme k nej zomleté opražené lieskovce, cukor, soľ a zmäknuté maslo...

prazdny

Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept,...

prazdny

Údená makrela na spôsob gulášu

Bravčové mäso

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

prazdny

Domáci pšenično-ražný chlieb

Chlieb

Budeme potrebovať hladkú múku s označením T650 a ražnú chlebovú múku. Ja používam najčastejšie tieto.

prazdny

Pizza raz dva tri

Hlavné jedlá

Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...