Cestoviny s redkvičkovou omáčkou

dvorka - fotkadvorka, 6. júna 2014
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Foto: dvorka

Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma umyjem, osuším a dám do malého zipsovacieho vrecúška a Zobraziť celý popisUrodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma umyjem, osuším a dám do malého zipsovacieho vrecúška a zamrazím. Listy sa dajú použiť ako špenátové. Varené v polievke alebo omáčke, restované na panvici ako príloha k mäsu, cestovinám alebo vajíčku, alebo surové do zeleninového šalátu alebo na obložený chlieb. Dnešný obed bol skôr improvizácia, lebo až pri jeho varení som zistila že by sa zas zišlo zájsť aj do obchodu.

3
porcie
10 minút
príprava
5+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 hrste
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zelenina podľa chuti: ja som mala v chladničke kúsok karfiolu, ten som si umyla a nakrájala na ružičky a dala som variť do malého kastrólika. Karfiol som zaliala trochou vody, a dala som pomaly povariť.

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Vo veľkom hrnci som do vriacej vody vložila na polovicu rozlomené široké dlhé cestoviny z celozrnnej múky. Bola som zvedavá na ich chuť, no milo ma prekvapili svojou výraznou, ale príjemnou chuťou. Od začatia varu som ich pomaly varila 5 minút, vypla som plyn a ďalších 5 minút cestoviny postáli v hrnci pod pokličkou a až potom som ich zliala, dala späť do hrnca, priliala som lyžicu oleja a premiešala.

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varili cestoviny na panvici s trolinkou oleja som orestovala redkvičkové listy. Nekrájala som ich. Spolu s listami sa môže dať cibuľa nakrájaná a aj cesnak. (Tie som nemala).

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    K uvarenému karfiolu som priliala asi 2 dl mlieka, pridala som trojuholníček syra (keby som mala viac, dám aj 3 - 5). Pomaly som varila, kým sa syr roztopil.

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Do omáčky som dala orestovanú redkvičku, osolila som a pridala trošku cesnakového prášku a tyčovým mixérom som rozmixovala na jemno.

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    Do hlbokého taniera som si dala plnú naberačku omáčky, na ňu cestoviny, kopec strúhaného syra a pretože som si bazalku zabudla na záhradke na okne, ozdobila som kvetom pažítky, ktoré mám už tretí týždeň v kuchyni vo váze.

    Cestoviny s redkvičkovou omáčkou - obrázok 6

Diskusia k receptu

lubkabubka
Zaujímavé spracovanie redkvičkových listov. Aj ja mám vo váze pažítku aj s kvetmi. V strede mám fialový kosatec.
jozka2
Dvorka,velmi dobre su aj oblansirovane spolu s redkvickou a dane na spagety ak ich robis bez paradajkov.omacky,tiez je velmi chutna redkvicka oprazena na oleji s vajickom ako prazenica.Tvoj recept vyskusam urcite stoji za to,narobila si mi chute.
jamarlen
toľko tu je zábudlivých kucháročiek, ktoré sú ale svedomité, pracovité, radi všetko uverejňujú, sú véééľmi pravdovravné, priznajú každú nehodu v kuchyni, poprípade sú veľmi tvorivé a rady sa chvália receptami typu "čo chladnička dala"…..len málo korenia - ešte aj ten humor v rcp. chýba
tvoj receipt by som naval

Alzheimerovej obed…

ešte že si do jedla nezabudla dať tie reďkovkové listy:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia