Mrkvové cupcakes s vanilkovým krémom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 12:00
foodblog Medové motúzy, dnes 12:00
Foto: Jana Štrbková
20 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
100 g (najemno nasekané) |
|
50 g nasekaná |
|
3 ks |
|
200 g |
|
120 ml |
|
200 g (strúhaná) |
|
Na krém: | |
200 ml |
|
25 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame.
- 2
Dopenista vyšľaháme vajíčka s cukrom.
- 3
Do vajíčkovej peny postupne zašľahávame olej. Po častiach na najnižších otáčkach prisýpame zmiešané suché suroviny a nakoniec jemne vmiešame nastrúhanú mrkvu.
- 4
Hotové cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
- 5
Pripravíme krém. Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme za častého miešania vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame puding, nezabudneme primiešať vanilkovú pastu.
- 6
Krém naplníme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme každý cupcake. Vrchu ozdobíme cukrárskymi guľôčkami. Hotové cupcakes uchovávame v chlade.
Tiež mrkvové cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu