Mrkvové cupcakes s vanilkovým krémom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 4. februára 2025
foodblog Medové motúzy, 4. februára 2025

Foto: Jana Štrbková
20 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 100 g (najemno nasekané) |
|
| 50 g nasekaná |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 120 ml |
|
| 200 g (strúhaná) |
|
| Na krém: | |
| 200 ml |
|
| 25 g |
|
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame.
- 2
Dopenista vyšľaháme vajíčka s cukrom.
- 3
Do vajíčkovej peny postupne zašľahávame olej. Po častiach na najnižších otáčkach prisýpame zmiešané suché suroviny a nakoniec jemne vmiešame nastrúhanú mrkvu.
- 4
Hotové cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
- 5
Pripravíme krém. Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme za častého miešania vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame puding, nezabudneme primiešať vanilkovú pastu.
- 6
Krém naplníme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme každý cupcake. Vrchu ozdobíme cukrárskymi guľôčkami. Hotové cupcakes uchovávame v chlade.
Tiež mrkvové cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu