Mrkvové cupcakes
Mrkvové cupcakes

Mrkvové cupcakes s vanilkovým krémom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 12:00
Mrkvové cupcakes s vanilkovým krémom
Foto: Jana Štrbková
20 ks
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
1 ČL
1 ČL
2 ČL
100 g (najemno nasekané)
50 g nasekaná
3 ks
200 g
120 ml
200 g (strúhaná)
Na krém:
200 ml
25 g
125 g
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny zmiešame.

  2. 2

    Dopenista vyšľaháme vajíčka s cukrom.

  3. 3

    Do vajíčkovej peny postupne zašľahávame olej. Po častiach na najnižších otáčkach prisýpame zmiešané suché suroviny a nakoniec jemne vmiešame nastrúhanú mrkvu.

  4. 4

    Hotové cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.

  5. 5

    Pripravíme krém. Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme za častého miešania vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zašľahávame puding, nezabudneme primiešať vanilkovú pastu.

  6. 6

    Krém naplníme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme každý cupcake. Vrchu ozdobíme cukrárskymi guľôčkami. Hotové cupcakes uchovávame v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia