Foto: Shutterstock
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Nakrájajte mäso na plátky hrubé 0,5 cm.
- 2
Aby sa mäso ľahšie prepieklo, narežte plátky niekoľko mm do hĺbky a potom mäso nakrájajte na približne 7 – 8 cm dlhé a 2 cm široké pásiky. Mäso by sa malo vždy nakrájať na dlhšie pásy ako zelenina, pretože sa pri pečení stiahne.
- 3
Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na trocha kratšie kúsky ako mäso.
- 4
Z uvedených surovín pripravte korenenú omáčku.
- 5
Namarinujte hovädzie mäso v korenenej omáčke a nechajte ho nejaký čas odstáť.
- 6
Nastoknite marinované mäso a cibuľu striedavo na ražeň (na oboch koncoch ražňa by malo byť mäso) a polejte ražeň ešte raz zvyškom korenenej omáčky.
- 7
Položte ražeň do rozpálenej panvice s olejom a obe strany mäsa dobre prepečte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu