So-gogi-sanjeok – hovädzie na ražni

redakcia - fotkaredakcia, 29. júna 2014
So-gogi-sanjeok – hovädzie na ražni
Foto: Shutterstock
2
porcie

Suroviny

200 - 250 g
100 - 120 g
Korenená omáčka:
1 PL
2 PL
2 PL
2 ks
3 strúčiky
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájajte mäso na plátky hrubé 0,5 cm.

  2. 2

    Aby sa mäso ľahšie prepieklo, narežte plátky niekoľko mm do hĺbky a potom mäso nakrájajte na približne 7 – 8 cm dlhé a 2 cm široké pásiky. Mäso by sa malo vždy nakrájať na dlhšie pásy ako zelenina, pretože sa pri pečení stiahne.

  3. 3

    Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na trocha kratšie kúsky ako mäso.

  4. 4

    Z uvedených surovín pripravte korenenú omáčku.

  5. 5

    Namarinujte hovädzie mäso v korenenej omáčke a nechajte ho nejaký čas odstáť.

  6. 6

    Nastoknite marinované mäso a cibuľu striedavo na ražeň (na oboch koncoch ražňa by malo byť mäso) a polejte ražeň ešte raz zvyškom korenenej omáčky.

  7. 7

    Položte ražeň do rozpálenej panvice s olejom a obe strany mäsa dobre prepečte.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha