Hrnčekové minibábovky s makom bez lepku
Foto: novalim
Aj vy milujete mak? Či je sezóna, či nie, my sa ho nevieme dojesť. Preto sme pripravili ďalší recept z tejto na Slovensku tak Zobraziť celý popisAj vy milujete mak? Či je sezóna, či nie, my sa ho nevieme dojesť. Preto sme pripravili ďalší recept z tejto na Slovensku tak
obľúbenej plodiny. Minibábovky bez lepku z našej zmesi Promix PK vás jednoducho očaria. Sú vláčne, voňavé a zabalíte ich
ľahko na desiatu či olovrant ku kávičke. Navyše sú rýchlo hotové a na meranie surovín vám stačí hrnček a lyžica. Vychutnajte si
pauzu v práci práve s týmto makovým koláčikom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
3/4 hrnčeka (mletý) |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 PL (alebo slivkový) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vo väčšej mise dôkladne zmiešame všetky suché prísady. Pridáme rozšľahané vajce, olej, mlieko a nakoniec do zmesi primiešame aj lekvár.
- 2
Hotovým cestom plníme do dvoch tretín jednotlivé formičky na minibábovky (silikónové formy netreba ani vymazať, ani vysypať múkou).
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z foriem a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež bezlepková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu