Marcipánové žalude
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 13:00
mesačník Varecha, včera 13:00
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Marcipán spracujeme s 20 g roztopenej čokolády a rozdelíme na 15 dielov. Nugát nakrájame a nad vodným kúpeľom nahrejeme, aby bol vláčny. Potom doň zapracujeme 60 g mletých lieskovcov a z hmoty vytvarujeme 15 guľôčok.
- 2
Nugátovo–orieškovú guľôčku vtlačíme do marcipánovej a vymodelujeme tvar žaluďa. Tak spracujeme všetky guľôčky na marcipánové žalude. Necháme ich pri izbovej teplote 1 hodinu schnúť.
- 3
Zvyšnú čokoládu rozpustíme a žalude do nej namáčame širšou časťou asi do tretiny. Kým čokoláda stuhne, obalíme ju v mletých lieskovcoch.
Tiež nepečené cukrovinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu