Nepečené cukrovinky
Nepečené cukrovinky

Marcipánové žalude

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 13:00
Marcipánové žalude
Foto: Kulinární studio MAFRA
15 ks
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

150 g
100 g
60 g (bonbóny)
120 g mleté




Postup

  1. 1

    Marcipán spracujeme s 20 g roztopenej čokolády a rozdelíme na 15 dielov. Nugát nakrájame a nad vodným kúpeľom nahrejeme, aby bol vláčny. Potom doň zapracujeme 60 g mletých lieskovcov a z hmoty vytvarujeme 15 guľôčok.

  2. 2

    Nugátovo–orieškovú guľôčku vtlačíme do marcipánovej a vymodelujeme tvar žaluďa. Tak spracujeme všetky guľôčky na marcipánové žalude. Necháme ich pri izbovej teplote 1 hodinu schnúť.

  3. 3

    Zvyšnú čokoládu rozpustíme a žalude do nej namáčame širšou časťou asi do tretiny. Kým čokoláda stuhne, obalíme ju v mletých lieskovcoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia