Jablkový perník
Jablkový perník

Jablkový perník s jogurtovou polevou

helena10 - bez fotkyhelena10, 15. marca 2024
Jablkový perník s jogurtovou polevou
Foto: helena10

Upečiete rýchlo, jednoducho a vystačíte si s varechou.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Jablkovo-perníkové cesto:
200 g
130 g
1 KL
2 PL
1 KL
1 KL
štipka
2 ks
75 ml (alebo šťava z jabĺk)
75 ml
2 ks väčšie nastrúhané
Jogurtová poleva:
100 g v prášku (Dr.Oetker)
2 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Koláč v reze:

    Jablkový perník s jogurtovou polevou  - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto si v miske vymiešam suché suroviny. Pridám k nim tekuté a nakoniec aj nahrubo nastrúhané jablká. Ak majú jablká príliš veľa šťavy, vytlačím časť šťavy a niekedy používam do koláča namiesto mlieka. Vareškou zmes riadne vymiešam na hustejšie cesto.

  3. 3

    Cesto rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrolujem špajľou.

  4. 4

    Jablkový perník hneď po upečení štedro natriem jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila vymiešaním uvedených surovín. Jogurt pridávam studený. Každý si môže polevu spraviť podľa vlastnej chuti alebo iba posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Jablkový perník s jogurtovou polevou  - obrázok 4

Diskusia k receptu

luwinka
Celkom dobrý nápad s tou jogurtovou polevou. Tiež mám rada takéto rýchle koláčiky.👌
helena10
@luwinka , ďakujem pekne a punčovú jogurtovú polevu som robila dávnejšie aj pri jablkovo-ríbezľovom hrnčekovom koláči. Máme ju veľmi radi. Pekný večer. 😀





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia