Jablkový perník s jogurtovou polevou
Foto: helena10
Upečiete rýchlo, jednoducho a vystačíte si s varechou.
na 180 °C
Suroviny
Jablkovo-perníkové cesto: | |
200 g |
|
130 g |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
2 ks |
|
75 ml (alebo šťava z jabĺk) |
|
75 ml |
|
2 ks väčšie nastrúhané |
|
Jogurtová poleva: | |
100 g v prášku (Dr.Oetker) |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
Postup
-
1
Koláč v reze:
-
2
Na cesto si v miske vymiešam suché suroviny. Pridám k nim tekuté a nakoniec aj nahrubo nastrúhané jablká. Ak majú jablká príliš veľa šťavy, vytlačím časť šťavy a niekedy používam do koláča namiesto mlieka. Vareškou zmes riadne vymiešam na hustejšie cesto.
- 3
Cesto rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Jablkový perník hneď po upečení štedro natriem jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila vymiešaním uvedených surovín. Jogurt pridávam studený. Každý si môže polevu spraviť podľa vlastnej chuti alebo iba posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tiež jablkový perník:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu