Strapatý marinovaný losos na šošovici
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej zmesi a necháme odstáť 4 hodiny, potom filety umyjeme. Na panvici zohrejeme olivový olej s roztlačeným cesnakom a tymianom.
- 2
V rozohriatom oleji opekáme filety z každej strany 4–5 minút podľa hrúbky. Šalotku a cesnak nakrájame na kocky a opečieme na oleji, zalejeme vývarom a šošovicu v ňom uvaríme domäkka. Pred podávaním do šošovice pridáme rukolu.
- 3
Nakrájanú šalotku s cesnakom opečieme na masle, zalejeme kokosovým mliekom, redukujeme do stuhnutia a dochutíme soľou, korením a trochou teriyaki omáčky. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a medzi dvoma sitkami vysmažíme vo fritéze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu