Strapatý marinovaný losos na šošovici

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 6. apríla 2016
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
50 g
5 g
300 ml
200 ml
500 ml
50 ml
20 g
1 ks na kôru

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej zmesi a necháme odstáť 4 hodiny, potom filety umyjeme. Na panvici zohrejeme olivový olej s roztlačeným cesnakom a tymianom.

  2. 2

    V rozohriatom oleji opekáme filety z každej strany 4–5 minút podľa hrúbky. Šalotku a cesnak nakrájame na kocky a opečieme na oleji, zalejeme vývarom a šošovicu v ňom uvaríme domäkka. Pred podávaním do šošovice pridáme rukolu.

  3. 3

    Nakrájanú šalotku s cesnakom opečieme na masle, zalejeme kokosovým mliekom, redukujeme do stuhnutia a dochutíme soľou, korením a trochou teriyaki omáčky. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a medzi dvoma sitkami vysmažíme vo fritéze.

Diskusia k receptu