Mrvenica so špenátom a marinovanými krídelkami

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Mrvenica so špenátom a marinovanými krídelkami
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
800 g
250 ml
100 ml
1 ks menšia
4 ks uvarené natvrdo
16 ks
1 PL
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode uvaríme mrvenicu. Kuracie krídla namarinujeme v polovici oleja, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, kečup, soľ, korenie, horčicu, mletú červenú papriku. Takto namarinované krídla uložíme na plech a pečieme podliate 100 ml vody na 170 °C približne 40 minút.

  2. 2

    Na druhej polovici oleja opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, do ktorej pridáme špenát, šľahačku, osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Prevaríme 2–3 minúty.

  3. 3

    Na stred taniera dáme špenát, okolo nasypeme uvarenú mrvenicu, krídelká rozložíme na špenát, ozdobíme vajíčkom, prekrojeným na štvrtinky a celé jedlo prelejeme výpekom z krídeliek.

Diskusia k receptu