Mrvenica so špenátom a marinovanými krídelkami
Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode uvaríme mrvenicu. Kuracie krídla namarinujeme v polovici oleja, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, kečup, soľ, korenie, horčicu, mletú červenú papriku. Takto namarinované krídla uložíme na plech a pečieme podliate 100 ml vody na 170 °C približne 40 minút.
- 2
Na druhej polovici oleja opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, do ktorej pridáme špenát, šľahačku, osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Prevaríme 2–3 minúty.
- 3
Na stred taniera dáme špenát, okolo nasypeme uvarenú mrvenicu, krídelká rozložíme na špenát, ozdobíme vajíčkom, prekrojeným na štvrtinky a celé jedlo prelejeme výpekom z krídeliek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu