Foto: blissofplants
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“ ?? Chuťou mi pripomína celozrnnú ryžu. Keďže mi Zobraziť celý popisSkúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“ ?? Chuťou mi pripomína celozrnnú ryžu. Keďže mi ešte ostalo z kelovej kapusty, nasledujúce recepty jej budú obsahovať dostatočné množstvo.?? Príjemný deň všetkým ?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
6 ks veľké |
|
3 listy |
|
za hrsť ružičiek |
|
|
|
|
|
|
|
mix (voliteľné) |
|
Freekeh: | |
150 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
trochu |
|
Postup
-
1
Začneme varením opláchnutého freekeh. Varíme ho podobným spôsobom ako celozrnnú ryžu.
- 2
Na panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou. Čoskoro pridáme cesnak a sušené bylinky.
- 3
Všetku zvyšnú zeleninu a šampiňóny nakrájame a postupne pridáme do panvice.
- 4
Zeleninu varíme (dusíme) na miernom ohni približne 20 minút. Môžeme pridať trochu vody, ak treba (ja som nepridávala). Dáme pozor, aby sa zelenina neprevarila.
- 5
Dobre ochutíme a môžeme zmiešať s uvareným freekeh. Posypeme mixom semiačok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak nenájdete v obchodoch, tak som ho našla online na tejto stránke.
Kelová kapusta》 hlávkový kel😊
Ďakujem pekne 😊
Dosť často sa stretávam s tým, že na Slovensku je trochu 'ťažšie' kúpiť 'novinky' ktoré vlastne ani nie sú novinky v niektorých krajinách.
Dúfam, že sa to čoskoro zmení.😊
Omylom som poslala 2x ten obrázok😊🙈
Děkuji také 2x! haha Nahlédnu do prodejny Zdravé výživy.