Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“ ?? Chuťou mi pripomína celozrnnú ryžu. Keďže mi ešte ostalo z kelovej kapusty, nasledujúce recepty jej budú obsahovať dostatočné množstvo.?? Príjemný deň všetkým ?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
6 ks veľké |
|
3 listy |
|
za hrsť ružičiek |
|
|
|
|
|
|
|
mix (voliteľné) |
|
Freekeh: | |
150 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
trochu |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Začneme varením opláchnutého freekeh. Varíme ho podobným spôsobom ako celozrnnú ryžu.
- 2
Na panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou. Čoskoro pridáme cesnak a sušené bylinky.
- 3
Všetku zvyšnú zeleninu a šampiňóny nakrájame a postupne pridáme do panvice.
- 4
Zeleninu varíme (dusíme) na miernom ohni približne 20 minút. Môžeme pridať trochu vody, ak treba (ja som nepridávala). Dáme pozor, aby sa zelenina neprevarila.
- 5
Dobre ochutíme a môžeme zmiešať s uvareným freekeh. Posypeme mixom semiačok.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ak nenájdete v obchodoch, tak som ho našla online na tejto stránke.
Kelová kapusta》 hlávkový kel😊
Ďakujem pekne 😊
Dosť často sa stretávam s tým, že na Slovensku je trochu 'ťažšie' kúpiť 'novinky' ktoré vlastne ani nie sú novinky v niektorých krajinách.
Dúfam, že sa to čoskoro zmení.😊
Omylom som poslala 2x ten obrázok😊🙈
Děkuji také 2x! haha Nahlédnu do prodejny Zdravé výživy.