Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou fotorecept
Foto: sracz
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím Zobraziť celý popisV obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím kombináciu a pochutíme si. Novinka je iba opečené, olúpané a olivovým olejom obliate „pablanos“. O kvalitu výsledného kuchárskeho snaženia som sa neobával. Správnosť mojeho rozhodnutia použiť červenú cibuľu, zelerové stonky a petržlenovú i zelerovú vňať, potvrdzovala aj predstava servírovania hotového jedla s celozrným pečivom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250-333 g |
|
2-3 ks |
|
2-3 KL |
|
3-4 PL |
|
1 ks väčšia |
|
3-4 ks |
|
120-150 g (plátky) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2-3 KL |
|
1 KL |
|
3-4 PL |
|
3-4 strúčiky |
|
2-3 ks (hrubostenná) pečená |
|
200-250 ml petržlenová a zelerová |
|
3-4 ks |
|
3-4 PL strúhaný |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na štarte to vyzeralo jednoducho až skromne.
-
2
Umytú a dočistenú fazuľku som pokrájal na 50-60 mm kúsky, poukladal do rajnice, pridal 2 KL soli a ozdobil „adidas-kou“ z bobkových listov,
-
3
zalial vodou, prikryl a varil na polomäkko, tak 6÷7´ od bodu varu, aby lusky neboli „fľo-fľo“, ale naopak, aby pod zubami trošku chrumkali, čas bol dostatočne dlhý, lebo fazuľka bola veľmi mladá.
-
4
Do väčšej rajnice s olivovým olejom som vložil na „mesiačiky“ pokrájanú červenú cibuľu, „C-čka“ zelerových stonkov a plátky údenej šunky pokrájanej na menšie kúsky, ako aj „broky” halúzok petržlenovej vňate. Teraz už len premiešať a nechať tak ¼ „hoďku“ restovať.
-
5
Potom prišli na rad koreniny (štipka soli, ML čerstvo mletého čierneho korenia, KL drvenej rasce a PL mletej sladkej červenej papriky). Predstavu prítomnosti húb v tomto jedle som vyladil aj použitím čerstvo mletej borievky (jalovca); kocka masla na zjemnenie chutí a po pozornom zmiešaní nasledovali už
-
6
predvarené lusky mladej zelenej fazuľky a pretlačené strúčiky cesnaku.
-
7
Než sa táto excelentná zostava po premiešaní ohriala, pokrájal som na pásiky pečené štipľavé papriky pablano a lístočky petržlenovej a zelerovej vňate, ktoré
-
8
obohatili výslednú chuť jedla svojou nádherou príkras romantiky.
-
9
… a vbuchnúť zopár vajíčok,
-
10
premiešať, nechať dôjsť v prevádzkovej teplote a mohol som
-
11
prestierať raňajkové porcie s postrúhaným tvrdým syrom, ozdobené lístkom zelerovej vňate!
Diskusia k receptu