Vaječná omeleta
Vaječná omeleta

Omeleta so stonkovým zelerom

tejaja - bez fotkytejaja, 8. augusta 2023
Omeleta so stonkovým zelerom
Foto: tejaja

Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u nás donedávna nebol veľmi známy, jeho využitie je veľmi Zobraziť celý popisStonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u nás donedávna nebol veľmi známy, jeho využitie je veľmi široké.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

2 stonky
3 ks
5 ks (naložené v oleji)
1 ks menšia
50 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu restovať. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, nakrájané sušené paradajky, na tenučké kúsky nasekaný stonkový zeler a restujeme asi 3 minúty.

  2. 2

    Vajcia rozšľaháme s trochou korenia, štipkou soli a zalejeme zeleninu. Pomaly necháme vajcia stuhnúť.

    Omeleta so stonkovým zelerom - obrázok 2
  3. 3

    Potom omeletu preložíme na polovicu a presunieme na tanier.

  4. 4

    Kto chce, pridá si plátok chleba alebo pečivo.

Diskusia k receptu

farbuska
Stonkový zeler hojne používam, ale v omelete som ešte nerobila. Čo nebolo, môže byť. Skúsim. :)
chemik
Připomínám, že pravý stonkový celer nejsou tvrdé a duté stonky odřezané od bulvy běžného celeru, ale extra pěstovaná jemná zelenina použitelná i za syrova do salátu nebo omelety, ovšem nesmíme zapomenout oholit vousy!
tejaja
@chemik (8.8.2023 17:26)

Ďakujem za komentár, ale myslím, že každý vie, o čom sa bavíme a čo dostaneme kúpiť v obchode pod názvom stonkový zeler. :)
chemik
@tejaja (8.8.2023 18:58)

Děkuji a rozumíme si, ale u Vietnamců, pokud nemají celer dovážený ze Španělska, k záměně za stonky bulvového celeru u nás někdy dochází.