Falošný krúpovník

inustek - fotkainustek, 5. júla 2014
Falošný krúpovník
Foto: inustek
4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150-200 g
5 ks
1
1
6 strúčikov
2 pl
150 g(prípadne kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme klasickým spôsobom domäkka. Do vychladenej pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčko, soľ, koreniny, nadrobno nakrájanú cibuľu, 4 prelisované strúčiky cesnaku a múku. Zamiešame a dáme na pekáčik. Jogurt osolíme a zmiešame so zvyšným cesnakom. Natrieme na vrch. Upečieme. My sme to mali na večeru s čajom. Ale viem si to predstaviť aj na obed s nejakou dobrou polievkou. Nabudúce skúsim pridať aj trochu kyslej kapusty. Myslím, že to bude ešte lepšie :D Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

daniela142
Prečo sa to volá krúpovník, keď je to z ryže? Či to naznačuje slovo falošný? Aleb sa to robieva aj z krúpov?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia