Jablkovo-chrenový bosniak

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 25. apríla 2016
Jablkovo-chrenový bosniak
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať, hrať sa s detailmi, vzhľadom a napokon aj so servírovaním.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
400 g
600 ml
100 ml
100 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Očistené jablká pokrájame na mesiačiky. Spolu s očisteným a najemno nastrúhaným chrenom ich rozvaríme v jablkovom džúse. Počas varenia pridáme mlieko. Po 20 minútach vzniknutú masu rozmixujeme a zjemníme smotanou.

  2. 2

    Polievku dochutíme soľou a korením. Zahustíme zápražkou. Podávame vo vydlabanom bosniaku, ktorý predtým zapečieme v rúre pri 180 °C dochrumkava, aby polievka z neho nevytiekla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia