Jablkovo-chrenový bosniak
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 25. apríla 2016
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 25. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať, hrať sa s detailmi, vzhľadom a napokon aj so servírovaním.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené jablká pokrájame na mesiačiky. Spolu s očisteným a najemno nastrúhaným chrenom ich rozvaríme v jablkovom džúse. Počas varenia pridáme mlieko. Po 20 minútach vzniknutú masu rozmixujeme a zjemníme smotanou.
- 2
Polievku dochutíme soľou a korením. Zahustíme zápražkou. Podávame vo vydlabanom bosniaku, ktorý predtým zapečieme v rúre pri 180 °C dochrumkava, aby polievka z neho nevytiekla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu