Ovocné hady
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júna 2022
mesačník Varecha, 29. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Postup
-
1
Pripravíme si hranatý plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.
- 3
Ovocie nakrájame a rozmixujeme dohladka, môžeme aj prepasírovať cez sitko.
- 4
Ovocné pyré vložíme do menšieho hrnca a spolu s agávavovým sirupom zahrievame. Do teplého pyré vmiešame napučanú želatínu, miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 5
Zmes vylejeme na pripravený plech a uhladíme špachtľou alebo dlhým nožom. Posypeme chia semienkami a dáme do chladničky tuhnúť asi na 4 hodiny.
- 6
Stuhnuté želé nakrájame ostrým nožom na prúžky.
Tiež Želé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu