Ovocné hady

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júna 2022
Ovocné hady
Foto: Kulinární studio MAFRA

Suroviny

3 PL
30 g studená
200 g (1 banán + jahody)
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si hranatý plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.

  3. 3

    Ovocie nakrájame a rozmixujeme dohladka, môžeme aj prepasírovať cez sitko.

  4. 4

    Ovocné pyré vložíme do menšieho hrnca a spolu s agávavovým sirupom zahrievame. Do teplého pyré vmiešame napučanú želatínu, miešame, kým sa želatína nerozpustí.

  5. 5

    Zmes vylejeme na pripravený plech a uhladíme špachtľou alebo dlhým nožom. Posypeme chia semienkami a dáme do chladničky tuhnúť asi na 4 hodiny.

  6. 6

    Stuhnuté želé nakrájame ostrým nožom na prúžky.

Diskusia k receptu