Ovocné hady
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júna 2022
mesačník Varecha, 29. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Suroviny
3 PL |
|
30 g studená |
|
200 g (1 banán + jahody) |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si hranatý plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať.
- 3
Ovocie nakrájame a rozmixujeme dohladka, môžeme aj prepasírovať cez sitko.
- 4
Ovocné pyré vložíme do menšieho hrnca a spolu s agávavovým sirupom zahrievame. Do teplého pyré vmiešame napučanú želatínu, miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 5
Zmes vylejeme na pripravený plech a uhladíme špachtľou alebo dlhým nožom. Posypeme chia semienkami a dáme do chladničky tuhnúť asi na 4 hodiny.
- 6
Stuhnuté želé nakrájame ostrým nožom na prúžky.
Tiež Želé:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu