Jemné pudingové koláčiky

steffik - bez fotkysteffik, 10. decembra 2013

Tento recept patrí k naším obľúbeným suchým pečivkám a získala som ho od Dr. Oetker - z obalu na puding . Odvtedy ho často pečiem, či už bez povrchovej úpravy, alebo v bielej čokoláde, prípadne len jemne popísané. Zmätnú na druhý deň. Dobré su i na cestovanie alebo ako suché pečivo pri inej príležitosti.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
25O gr
1/4 ks
3 ks
125 gr
1 ks
125 gr
60 gr
2 ks
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava - vymiešame na doske múku, KP, PP, cukor a vanielku. Pridáme nastrúhaný tuk, maslo, celé vajcia a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, vykrujujeme kolieska, na polovici z nich vykrojíme kruh- stred. pečieme na papieri na pečenie 180 C - elektrická, teplovzdušná 180 C-neprehriata, plynová - 3 stupeň - neprehriata. Doba pečenia 10 min. Dávame pozor, nech nie je veľmi suché.

  2. 2

    Upečené kolieska vychladnuté zlepujeme lekvárom alebo Nutelou zmiešanou s trochou masla(nezaschýna tak a lepšie sa vpije/.Povrch pocukríme aprípadne namačáme do čokolády a necháme do druhého dňa odležať. Ak ich chceme namáčať v čokoláde, tak ich najskůr namočíme a až tak ich lepíme spolu . Potom máme ten vykrojený stred krajší. Dobrú chuť dúcham ,že sa mám bude páčiť.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: