Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
Olivový chlieb bez lepku
Pečiete si doma svoj vlastný chlieb? Vyskúšajte náš olivový chlieb bez lepku. Recept, pre všetkých fajnšmekrov, ktorí sa nezľaknú malého chuťového experimentu....
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Sýrová terinka
Dobré rychlé a celkem rychlé pro lehkou večeři, s přidáním trochu šunky i docela vydatná.
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....
Polievka zo zeleninového vývaru
Zvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je...
Rožteky nekysnuté
Jsou to naše oblíbené rohlíčky a nejsou náročné na přípravu, těsto se nenechává kynout, ...
Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu
Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Špaldovo-mrkvové buchtičky s makom
3 dni som jedla len suchú ryžu a zemiaky, lebo som mala nejakú čudnú alergiu a...
Slané špirálky - solčanky (vegan)
Slanosti z našej veganskej svadby I. Myslím, že pôvodný recept pozná väčšina z vás...
Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...
Kokosová torta s rýchlym slivkovým džemom
Keď mám chuť na niečo sladké ale ingrediencií je poskromne musím improvizovať :-)
Cuketové rolky
Tento recept je rýchly a jednoduchý. Vhodný ako predjedlo alebo aj ako hlavné jedlo s prílohou....
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Panna cotta s vôňou bazy
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...