
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...

Domáci chlieb
Kedze nezijem na Slovensku a strasne mi chyba nas chlieb, som sa rozhodla, ze si...

Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...

Plnená panenka
Panenku rozrezať a naklepať na tenšie plátky. Na plnku zmiešať vajcia, nakrájané rožky, petržlenovú...

Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...

Ľadový mätový zelený čaj
Do vriacej vody vložte čajové vrecúška, pridajte med a mätové listy. Nechajte 5 minút vylúhovať....

Veľkonočné mini Pavlovky
Mini Pavlovky s motívom zajačika sa budú krásne vynímať na veľkonočnom stole.

Cukinová krémová polievka
Na prípravu som použil mrazenú nastrúhanú cukinu. Ak polievku zahustíme viac, môžeme konzumovať ako omáčku......

Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...

Paradajková marmeláda s ananásom
Robim ho uz roky , ale vzdy je iny. Kedze nemusim chut sipok lebo samotny tak chuti...

Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...

Zapekaná brokolica so syrom
Na tento recept potrebujeme len pár ingrediencií a predsa je chuťovo výborný! Poďme sa naň pozrieť.

Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Čokoládové srdiečka s kapučínom
Múku preosejeme na dosku, pridáme do nej žĺtok, maslo nakrájané na kúsky, cukor, ...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...